Scandal pentru Ziua Tatălui

Campania pe care compania Bergenbier a început-o cu un an în urmă, pentru crearea unei Zi a Bărbatului si a Tatălui, după modelul existent în străintate, continuă si în acest an. Cei de la Bergenbier doresc legiferarea acestei zile. Din păcate, ei au întâlnit, de această dată, o opozitie destul de dură chiar din partea bărbatilor. Reprezentantii Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor apreciază că initiativa este jignitoare, mai ales pentru felul în care bărbatii au fost prezentati: „băutori de bere, microbisti fanatizati, bădărani, libertini, imaturi“.

tiribonflax.blogspot.com

Existenta unei Zile a Femeii, în care reprezentantele sexului frumos sunt alintate, i-a provocat pe cei de la Bergenbier să lupte pentru stabilirea unei Zile a Bărbatului. Campania în favoarea Zilei Bărbatului a început anul trecut si va continua si anul acesta, când reprezentantii Bergenbier vor încerca să-i convingă pe parlamentari să legifereze noua sărbătoare. În încercarea lor de a putea sărbători masculinitatea, angajatii companiei Bergenbier se lovesc de o dură opozitie chiar din partea altor bărbati. Alianta Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.) a demarat o campanie pe Internet, pentru a demonstra că cei de la compania producătoare de bere i-ar jigni pe bărbati, în loc să-i ajute. „T.A.T.A. - Alianta Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor nu sustine propunerea legislativă initiată de un producător de bere, prin care se doreste legiferarea Zilei Bărbatului si a Tatălui ca zi liberă pe 5 mai. T.A.T.A. consideră că întreaga campanie publicitară „5 mai - Ziua Bărbatului, zi liberă“ jigneste bărbatii din România, deoarece acestia sunt prezentati drept băutori de bere, microbisti fanatizati, bădărani, libertini, imaturi. „Manifestul de luptă“ al pseudobărbatilor este stupefiant: „Bărbati, am demonstrat că merităm să avem o zi numai a noastră, o zi în care să ne bucurăm de tot ce ne place, o zi în care să putem iesi la bere cu prietenii, să ne uităm la filme cu karate, să ne jucăm, să ne uităm la fotbal, să ne ocupăm de masinile si motocicletele noastre, fără să fim deranjati de nimeni. (…) O zi numai a noastră, fără compromisuri sau jumătăti de măsură. O zi în care să ne exersăm drepturile asa cum stim noi mai bine»“, se arată într-un manifest al Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor.

Drepturile bărbatilor îi jignesc pe tătici

În continuare, reprezentantii T.A.T.A. mai explică faptul că drepturile pe care cei de la Bergenbier doresc să le câstige pentru bărbati ar fi nocive pentru societatea civilă si ar ilustra o imagine negativă a bărbatilor din România: „Drepturile «bărbatilor» sunt următoarele: dreptul de a iesi când vor la bere, dreptul de a sti clasamentul de Formula 1 mai bine decât calendarul zilelor de nastere, dreptul de a tipa când îi fură arbitrii, dreptul de a fi alergici la pisici, dreptul de a le plăcea filmele de actiune, dreptul de a nu răspunde la mobil dacă nu au chef, dreptul de a refuza să meargă la mall, dreptul de a nu considera cravata un cadou frumos de sărbători, dreptul de a tine cu ce echipă vor, dreptul de a le plăcea blondele, brunetele si roscatele“. În plus, Alianta are un proiect propriu pentru sărbătorirea Zilei Tatălui pe data de 2 iulie si i-au amenintat pe cei de Bergenbier că, dacă nu vor renunta la campania publicitară de defăimare a reprezentantilor sexului tare, îi vor actiona în Justitie. „T.A.T.A. va continua propria campanie privind promovarea relatiei tată-copil, sustinând în continuare proiectul de lege privind sărbătorirea Zilei Tatălui pe data de 2 iunie. Acelasi proiect normativ stabileste că 8 martie să devină oficial Ziua Mamei, iar 1 iunie să fie Ziua Copilului“, se mai arată în manifest. Mai rămâne de văzut dacă alesii vor dori să fie sărbătoriti tatii sau consumul de bere si meciurile de fotbal.

Scandalul a ajuns de râsul Internetului

Cei care au citit protestul reprezentantilor T.A.T.A. s-au amuzat teribil. Pe unul dintre bloguri de explică: „Acu, problema mea e că în mailul meu a aterizat azi un protest la adresa demersului cu prietenii stiu de ce, semnat de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (cum să poti zice titulatura asta fără să râzi?). Că câr, că mâr, că întreaga campanie publicitară «5 mai - Ziua bărbatului, zi liberă» jignes te bărbatii din România, deoarece acestia sunt prezentati drept băutori de bere, microbisti fanatizati, bădărani, libertini, imaturi. (Acu, sincer, unde-i greseala?). Eu înteleg că băietii ăstia fac primii pasi în dezbateri fără fotbal, politică, Elodia, Videanu si pretul benzinei. (Sau e doar efectul lipsei lui Turcescu?) Da’ chiar asta să fie tema lor de debut? Cât mai durează până face DDD niste spoturi cu clarvăzători care să ne zică cine a furat ziua bărbatului si unde a dus-o?“.