Politica şi teatrul de păpuşi au ceva în comun, după cum spune Dan Helciug, artistul care în anul 2000 a terminat Institutul de Teatru, secţia păpuşari. Aşa cum păpuşarul mânuieşte păpuşile, tot aşa politicianul mânuieşte cu dexteritate poporul. Solistul a dat o reprezentaţie pentru Click! la Teatrul Ţăndărică de pe strada Lahovari, întocmai cum face acasă, pentru fiul lui, Luca.

Dan Helciug s-a iniţiat în arta teatrului de păpuşi în anul 2000, însă lumea show-biz-ului l-a acaparat odată cu înfiinţarea formaţiei “Spitalul de Urgenţă”.

“Am dat la actorie, iar după un an, m-am îmbolnăvit de plăcerea de a fi păpuşar. Nu am renunţat la idee şi am mers pe acest drum, fiind fermecat de păpuşari şi de toată arta asta teatrală. Am jucat în timpul facultăţii, însă am renunţat după ce am intrat în show-biz. Acum, de când a apărut pe lume fiul meu, am avut un motiv întemeiat de a pune mâna iar pe păpuşi. I-am făcut un teatru acasă, însă el e prea mic să înţeleagă ce se întâmplă cu marionetele astea care la mine în mână prind viaţă, pe când la el nu prea…Oricum, râde cu poftă ori de câte ori mă joc cu el, aruncă jucăriile de pereţi, le rupe”, ne-a povestit Helciug. Solistul îşi doreşte să facă un musical cu păpuşi, dedicat însă adulţilor.

“Păpuşăria e o artă foarte bine plătită şi respectată afară. Tot acolo, teatrul de păpuşi nu se adresează numai copiilor, există spectacole care sunt realizate pentru adulţi, iar la genul ăsta de proiect lucrez eu acum. De asemenea, cred că e musai ca părinţii să îşi ducă copiii la teatru, mai ales copiii abrutizaţi de televizor şi calculator, tocmai pentru că teatrul dezvoltă intelectul şi este foarte atractiv. Dacă vreodată voi dori să devin preşedinte îmi va fi uşor, ştiu cum se mânuiesc păpuşile, exact aşa cum un politician ştie să mânuiască poporul”, ne-a mai explicat solistul.