O mămică din Alba a fost ajutată de fratele său să învingă statul român şi să obţină pentru fiecare dintre cele trei fetiţe ale sale indemnizaţia care i se cuvine. Cornel Briscaru este jurist şi a sprijinit-o pe sora sa timp de doi ani.

Viaţa Ionelei Danciu s-a schimbat pe 4 decembrie 2006, când a născut trei fetiţe, Luana, Andrada şi Alesia. Femeia, care locuieşte în Aiud, judeţul Alba, a trebuit să renunţe la postul ei de economist, însă şi-a dat seama că îi va fi foarte greu să îşi întreţină copilele în condiţiile în care statul plăteşte indemnizaţia de maternitate doar pentru un singur nounăscut. Ajutorul a venit de la fratele ei, Cornel Briscaru, jurist în oraşul Târgu Mureş.“Fratele meu mi-a spus că ar trebui să dau statul în judecată, pentru că legea e discriminatorie. Mi-a sugerat să pornesc o campanie de sensibilizare, aşa că am făcut calendare cu pozele fetiţelor”, a spus mama tripleţilor.

Pasul următor a fost de a da în judecată Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Alba care, invocând prevederile legii, a plătit indemnizaţia de creştere doar pentru un copil. Anul acesta, s-a dat o decizie în favoarea mamei, însă autorităţile au făcut recurs la Înalta Curte. Abia pe 9 octombrie 2008 a venit decizia pe care o aşteaptă de doi ani: pe lângă alocaţii, statul va acorda pentru fiecare copil o indemnizaţie de câte 600 de lei. Mai mult, plata se va face retroactiv, începând din decembrie 2006. Astfel, suma se ridică la 28.800 de lei. Fericit şi el de decizie, unchiul fetiţelor e convins că aceasta e singura variantă corectă. “Nu am făcut decât să o sprijin pe sora mea pentru a-şi creşte normal cei trei copii frumoşi”, a spus Cornel Briscaru, unchiul tripleţilor.