Divorţul ustură rău la buzunar. De asta s-au convins unii dintre cei mai cunoscuţi bărbaţi din România, atunci când, de la altar, au ajuns la Tribunal. Click! vă prezintă topul pensiilor alimentare din România!

De departe, cei mai năpăstuiţi sunt fotbaliştii, mulţi dintre ei fiind “vânaţi” special pentru bani şi ulterior pensii alimentare. Există şi cazuri în care fostele neveste solicită mărirea contribuţiei lunare pentru copil, un exemplu fiind Alexandra Dinu. În urmă cu trei ani, ea i-a cerut lui Adrian Mutu mărirea pensiei alimentare pentru fiul lor, Mario, de la 2.500 la 40.000 de euro!

Recent intrat în branşa tăticilor care cotizează lunar este şi omul de afaceri Elan Schwarzenberg. Cu o avere estimată de “Adevărul Top 500” la 67 de milioane de euro, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu plăteşte lunar 2.000 de euro lunar pentru micuţul Ayan. Divorţul dintre Elan şi Mihaela s-a pronunţat pe 8 octombrie, mama obţinând custodia copilului, iar tatăl urmând să achite lunar 2.000 de euro pensie de întreţinere pentru minorul în vârstă de 4 ani.

Cei doi au renunţat la partaj, urmând ca acesta să se facă pe cale amiabilă. Astfel, Elan se află pe locul al doilea în topul pensiilor alimentare stabilite în 2008 pentru tăticii-vedetă, fiind depăşit de Laurenţiu Reghecamp cu 500 de euro. Urmează Adrian Iovan, care plăteşte 500 de euro şi fostul ministru de externe, Adrian Ciorocianu, cu 300 de euro.

Bogdan Lobonţ – 5.000 de euro

Bogdan Lobonţ plăteşte şi el 5.000 de euro pentru micuţul Andrei (6 ani), instanţa hotărând în 2005 ca băieţelul să fie încredinţat mamei, Loredana Constantin.

Ştefan Bănică jr. – 1.500 de euro

Soţul Andreei Marin achită în fiecare lună 1.500 de euro în contul fiului său, Radu Ştefan, în vârstă de 7 ani. În 2006, copilul a fost trecut oficial în custodia mamei, Camelia Constantinescu, femeia pe care Ştefan Bănică jr. a părăsit-o pentru actuala soţie.

Luis Lazarus – 450 de euro

Justiţiarul de la Prima TV a încheiat oficial divorţul de Antoanela în septembrie 2007. Luis Lazarus i-a lăsat numele fostei soţii şi plăteşte lunar 450 de euro pentru fiul lor, Andrei, acum în vârstă de aproape 3 ani.

Adrian Iovan – 500 de euro

Un alt divorţ care a zguduit lumea mondenă s-a pronunţat anul trecut, pe 11 noiembrie. Pilotul Adrian Iovan va plăti lunar 500 de euro pentru micuţul Albert, în vârstă de 2 ani, iar Romaniţa s-a angajat să-i cumpere fostului soţ un apartament decent.

Adrian Mutu – 5.000 de euro

Adrian Mutu a divorţat de Alexandra în 2003 şi a plătit pentru Mario (8 ani) pensie de 2.500 de euro. Din 2007, contribuţia s-a dublat, având în vedere că şi veniturile atacantului sunt mai mari. Mutu are o avere estimată la 14 milioane de euro.

Laurenţiu Reghecampf – 2.500 de euro

Soţul impresarei Anamaria Prodan a divorţat oficial de fosta soţie pe 10 martie. Luca, în vârstă de 5 ani, a rămas în custodia mamei, Laurenţiu Reghecampf plătind o pensie alimentară de 2.500 de euro.

Elan Schwarzenberg – 2.000 de euro

Divorţul anului s-a încheiat rapid şi fără scandal. Elan Schwarzenberg îi va plăti lunar lui Ayan 2.000 de euro, iar cu Mihaela Rădulescu s-a înţeles la un partaj pe cale amiabilă. El are o avere estimată la 67 de milioane de euro.

Claudiu Niculescu – 2.300 de euro

Dinamovistul şi-a încheiat socotelile de divorţ cu Lidia în iunie 2007. Instanţa a hotărât ca Niculescu să plătească 2.300 de euro lunar pentru cei doi copii, Alex (9 ani) şi Rebecca (5 ani).