Legea pentru Ziua tatălui şi Ziua mamei, în Parlament

EUROPA FM, marti, 10 februarie

Iniţiatorii vor să fie recunoscută importanţa ambilor pãrinţi în viaţa de familie şi în societate.

Prima duminică a lunii mai ar putea deveni “Ziua tatălui”, iar, a doua duminică a aceleiaşi luni să fie “Ziua mamei”.

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege în acest sens. Documentul va intra mai întâi în analiza comisiilor parlamentare, iar apoi în dezbaterea plenul Camerei.

Autorităţile publice locale şi centrale ar urma să organizeze evenimente care să marcheze cele două zile.

Bogdan Drăghici speră ca legea să fie adoptată rapid

AUDIO legea-pentru-ziua-tatalui-si-ziua-mamei-in-parlament-europafm-stiri-interne

Bogdan Drăghici, de la Asociaţia TATA, despre semnificaţia celor 2 zile

AUDIO legea-pentru-ziua-tatalui-si-ziua-mamei-in-parlament-europafm-stiri-interne2

ziare_logo_head

Vom avea Ziua Tatalui si Ziua Mamei

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) propune un proiect de lege privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei in prima si, respectiv, a doua duminica a lunii mai.

Proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei a fost initiat de trei deputati - Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu si Ludovic Orban - si de TATA, informeaza Agerpres.

“Pana la intrarea in vigoare a acestei legi, suntem printre foarte putinele state care nu au o zi a tatalui instituita si care au o zi a mamei asimilata unei zile internationale a femeii, sarbatorita si in Romania”, a declarat Bogdan Draghici, presedintele TATA.

Totodata, el a afirmat ca, avand in vedere ca Organizatia Natiunilor Unite a instituit Ziua Internationala a Familiei pe 15 mai si ca 1 iunie este Ziua Copilului, ar putea exista, in Romania, o perioada de trei saptamani marcata de sarbatori ale copiilor, parintilor si familiei.

ziare_barbat_cu_copil
logohotnews
Instituirea “Zilei Tatalui” si “Zilei Mamei”, proiect de lege la Parlament
Deputatul PDL Mircia Giurgiu a depus marti la Camera Deputatilor proiectul de lege “pentru instituirea Zilei Tatalui si Zilei Mamei”, pentru asigurarea unui “echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societate”.

Ziua Tatalui ar urma sa fie sarbatorita in prima duminica a lunii mai, iar Ziua Mamei, in cea de-a doua duminica a aceleiasi luni.

Guvernul, autoritatile publice locale si centrale vor lua masurile necesare pentru marcarea acestor evenimente, mai arata proiectul.

Instituirea Zilei Mamei si Zilei Tatalui reprezinta un gest de normalitate in societatea romaneasca, fiind rodul colaborarii dintre Asociatia T.A.T.A si parlamentari romani preocupati de sustinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului si de intarirea rolului fiecaraui parinte in cresterea si educarea propriului copil, se precizeaza in expunerea de motive a proiectului.

evzilei
Ziua Tatălui şi a Mamei, în luna mai
Tăticii vor să se serbeze în prima duminică a lunii mai, cu o săptămână înainte de Ziua Mamei. Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.) depune astăzi, în parlament, un proiect de lege privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei în prima şi, respectiv, în a doua duminică din luna mai.
mediafax_sigla_ro1

Legea pentru instituirea “Zilei Tatălui” şi “Zilei Mamei”, depusă în Parlament

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege “pentru instituirea Zilei tatălui şi Zilei Mamei”.

Pentru asigurarea unui “echilibru social şi evidenţierea importanţei ambilor pãrinţi în viaţa de familie şi în societate”, deputatul PDL a propus ca prima duminică a lunii mai să fie instituită “Ziua Tatălui“, iar, a doua duminică a lunii mai să fie “Ziua Mamei“.

Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul, autorităţile publice locale şi centrale să ia măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

“Instituirea Zilei Mamei şi Zilei Tatălui reprezintă un gest de normalitate în societatea românescă, fiind rodul colaborării dintre Asociaţia T.A.T.A şi parlamentari români preocupaţi de susţinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului şi de întărirea rolului fiecărui pãrinte în creşterea şi educarea propriului copil”, se precizeazã în expunerea de motive a proiectului.

Mircia Giurgiu a declarat cã, printre cei care au semnat pentru susţinerea proiectului se aflã Laszlo Borbely (UDMR), Victor Ponta (PSD), Petru Movilă (PDL).

Potrivit procedurilor parlamentare, proiectul de lege va fi analizat de comisiile parlamentare şi, apoi, de plenul Camerei

 

„În majoritatea statelor lumii, Ziua Mamei este stabilită în a doua duminică din luna mai. Data de 8 martie a fost stabilită de Lenin ca zi de omagiere a femeii militare. Este, aşadar, o sărbătoare cu iz politic evident“, a declarat Bogdan Drăghici, preşedintele alianţei T.A.T.A. Iniţiativa este susţinută de deputaţii Liana Dumitrescu, Mircia Giurgiu şi Ludovic Orban.

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI

gazetadesud

Legea pentru instituirea “Zilei Tatălui” şi “Zilei Mamei”, depusă în Parlament

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a declarat astăzi că a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege “pentru instituirea Zilei Tatălui şi Zilei Mamei”. Pentru asigurarea unui “echilibru social şi evidenţierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie şi în societate”, deputatul PDL a propus ca prima duminică a lunii mai să fie instituită “Ziua Tatălui”, iar a doua duminică a lunii mai să fie “Ziua Mamei”. Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul şi autorităţile publice locale şi centrale să ia măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente. “Instituirea Zilei Mamei şi Zilei Tatălui reprezintă un gest de normalitate în societatea românescă, fiind rodul colaborării dintre Asociaţia T.A.T.A şi parlamentari români preocupaţi de susţinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului şi de întărirea rolului fiecărui pãrinte în creşterea şi educarea propriului copil”, se precizeazã în expunerea de motive a proiectului.

 

 

 

ziare_logo_head1

T.A.T.A. VREA SA SERBEZE SI ZIUA TATALUI

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor, T.A.T.A., impreuna cu deputatii Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu,

Ludovic Orban

au lansat luni initiativa legislativa privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei in prima si a doua duminica din luna mai.

 

 

Daca aceasta lege va fi aprobata de Parlament in prima duminica a lunii mai se va institui Ziua Tatalui, iar in a doua duminica a aceleiasi luni Ziua Mamei, anunta un comunicat al organizatiei T.A.T.A, remis Ziare.com.

 

Initiatorii sustin ca proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca.

Sarbatorirea anuala atat a mamei cat si a tatalui confirma asadar perfecta egalitate in drepturi a celor doi parinti, onorandu-le deopotriva importanta in universul copilului. Initiatorii incearca astfel sa promoveze familia si valorile fundamentale ale acesteia, aducand in prim-plan problematica complexa cu care se confrunta parintii in societatea romaneasca”, se mai arata in comunicat.

Organizatia T.A.T.A sustine ca Ziua Mamei este de regula sarbatorita pe mapamond anual intr-a doua duminica a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au asadar o data comuna pentru aceasta sarbatoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elvetia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, tarile baltice, statele din America de Sud, tarile nordice au in comun a doua duminica a lunii mai consacrata drept Ziua Mamei.

“Pentru ca pe plan mondial nu exista in cazul celebrarii Zilei Tatalui o traditie la fel de bine conturata in jurul unei date anume, consideram ca este salutar ca aceasta sa fie marcata tot in luna mai, in prima duminica, pentru a promova mai usor ambele sarbatori dedicate parintilor. Romania este printre putinele state care nu inca o traditie in ceea ce priveste sarbatorirea zilei tatalui”, se mai arata in comunicat.

 

 

botosani_logo_stiri

Vom avea Ziua Tatalui si Ziua Mamei!

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) propune un proiect de lege privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei in prima si, respectiv, a doua duminica a lunii mai. Proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si a Zilei Mamei a fost initiat de trei deputati - Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu si Ludovic Orban - si de TATA, informeaza Agerpres.
“Pana la intrarea in vigoare a acestei legi, suntem printre foarte putinele state care nu au o zi a tatalui instituita si care au o zi a mamei asimilata unei zile internationale a femeii, sarbatorita si in Romania”, a declarat Bogdan Draghici, presedintele TATA.

Totodata, el a afirmat ca, avand in vedere ca Organizatia Natiunilor Unite a instituit Ziua Internationala a Familiei pe 15 mai si ca 1 iunie este Ziua Copilului, ar putea exista, in Romania, o perioada de trei saptamani marcata de sarbatori ale copiilor, parintilor si familiei.

 

botosani_poza

logo_jurnalul

PROIECT DE LEGE/Ziua Tatălui şi Ziua Mamei

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu a depus la Camera Deputaţilor proiectul de lege “pentru instituirea Zilei Tatălui şi Zilei Mamei”.

Pentru asigurarea unui “echilibru so­cial şi evidenţierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie şi în societa­te”, deputatul PD-L a propus ca prima dumi­nică a lunii mai să fie instituită “Ziua Ta­tălui”, iar a doua duminică a lunii mai să fie “Ziua Mamei”. Proiectul de lege mai prevede ca Guvernul, autorităţile publice locale şi centrale să ia măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.
“In­stituirea Zilei Mamei şi Zilei Tatălui re­pre­zintă un gest de normalitate în socie­tatea românească, fiind rodul colaborării dintre Asociaţia TATA şi parlamentari ro­mâni preocupaţi de susţinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului şi de întărirea rolului fiecărui părinte în creş­terea şi educarea propriului copil”, se precizează în expunerea de motive a pro­iectului. Prin­tre cei care au semnat pentru sus­ţi­nerea proiectului se află Laszlo Borbely (UDMR), Victor Ponta (PSD), Pe­tru Movilă (PD-L).