Fotbalistul Giani Kiriţă are probleme… penale. Şi nu numai. Mai precis, el este cercetat, din nou, într-o fază premergătoare, pentru abandon de familie. Pe de altă parte, fotbalistul mai are şi alte probleme în justiţie întrucât a chemat-o în judecată pentru micşorarea pensiei alimentare pe fosta sa soţie. Din toate acestea nu au de suferit decât copii.

kirita_tata

Reporterii „ring” au descoperit că pe masa procurorului general al României a ajuns, recent, o plângere penală împotriva rezoluţiei unui procuror care ar fi încălcat drepturile unor minori, nimeni alţii decât copiii cunoscutului fotbalist român Giani Kiriţă, aflat în Turcia cu contract. Fotbalistul este acuzat de fosta sa soţie că nu-şi mai plăteşte pensia alimentară în cuantum de 2.000 de euro lunar de peste 12 luni. Aşadar, are de plătit copiilor săi peste 24.000 euro.

Soţia lui Giani: „Nu pot accepta…”

Prin intermediul avocatei sale, fosat soţie a lui Kiriţă a declanşat un adevărat „rechizitoriu” la adresa unui procuror de la Parchetul Sectorului 3 care, într-o primă fază, a dat NUP în dosarul privind abandonul de familie al soţului său, Giani Kiriţă. „NU ACCEPT susţinerea procurorului deoarece Giani Kiriţă plăteşte sume exorbitante pentru distracţii (…) Nu pot fi de acord cu rezoluţia procurorului deoarece încalcă drepturile minorului şi dă naştere la interpretări”.

„S-a dispus refacerea cercetării penale”

Daniela Milu (fostă Kiriţă) nu a vrut să mai adauge nimic faţă de ceea ce se află în plângerea ei. În schimb, avocata sa, Liliana Poenaru, ne-a declarat: „După ce, într-o primă fază, procurorul a dat NUP, eu am depus o plângere în numele clientei mele împotriva actelor procurorului, plângere pe care am trimis-o direct la cabinetul procurorului general (…) Plângerea noastră a fost admisă şi s-a dispus trimiterea din nou la poliţie pentru a se începe din nou cercetările pentru abandon de familie”.

“Nu mai vreau să ajungă banii mei pe mâna fostei soţii

„Este adevărat că nu am mai plătit pensia alimentară de aproximativ un an de zile, pentru că sunt în proces cu fosta soţie (…) Dar dacă anul acesta nu am mai plătit pensia alimentară, asta nu înseamnă că nu am grijă de copiii mei (…) Dar nu mai vreau să ajungă banii mei pe mâna fostei soţii, vreau să le dau eu lor direct”, ne-a declarat, ieri, fotbalistul acuzat de „abandon de familie”. Trebuie menţionat că, în anul 2008, Giani Kiriţă declara: ”Am ales să continui să joc în Turcia pentru că m-am şi obişnuit aici, dar şi pentru că am doi copii şi oricine se gândeşte la viitorul familiei sale”.

Christian Levant & Iulian Calciu
Luni, 22 Iunie 2009
ring