Comunicat de presa

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. saluta decizia Colegiului Medicilor Bucuresti de a-l sanctiona pe medicul de familie Angelica Opreanu, cercetata de Comisia de Disciplina ca urmare a sesizarii disciplinare formulate de taticul Florin Hnatiuc, membru al T.A.T.A. Analizand inscrisurile medicale folosite ca proba si documentele cercetate si retinute in solutionarea cauzei, Comisia de Disciplina a constatat ca inscrisurile medicale realizate de dr. Opreanu Angelica depasesc calitatea profesionala a acesteia de medic specialist pediatru si interfera cu viata privata a familiei pacientului. Comisia a hotarat sanctionarea dr. Opreanu Angelica cu MUSTRARE.

Medicul specialist pediatru Opreanu Angelica (cod C36355, cabinetul medical FLAVIMED, tel. 021.243.28.59) a eliberat la cererea mamei copilului Alexandru Hnatiuc doua adeverinte medicale cu urmatorul continut:

·        Adeverinta datata 24 februarie 2009: “De la ultima vizita la cabinet (ianuarie), copilul a slabit un kilogram, este incercanat, are accese de agitatie psihomotorie si bulimie, urmate de varsaturi care au urmat dupa fiecare vizita la tatal sau. Recomand sa fie vizitat copilul numai in prezenta mamei, intrucat este prea mic sa fie despartit de mama lui (se incadreaza la categoria 1-3 ani)”. Adeverinta a fost eliberata la doua zile dupa vizita facuta de copil la domiciliul tatalui conform programului de legaturi personale tata-fiu stabilit de Tribunalul Bucuresti prin sentinta civila nr. 633/23.01.2009. Medicul incita practic mama sa nu respecte hotararile judecatoresti.

·  Adeverinta datata 3 martie 2009: “Se recomanda: avand in vedere varsta mica a copilului si faptul ca nu a fost niciodata despartit de mama lui, fiind si in eruptie dentara si suferind de agitatie psihomotorie noaptea, copilul sa doarma noaptea cu mama.” Adeverinta a fost eliberata la 2 zile dupa ce copilul petrecuse 8 ore cu tatal sau la data de 1 martie, intre orele 10 si 18, fara a ramane peste noapte la domiciliul tatalui.

Cele doua adeverinte au fost depuse incepand cu data de 4 martie de catre mama copilului in dosarele civile aflate pe rolul instantelor de judecata, ca probe menite sa influenteze Justitia pentru a diminua drastic programul de legaturi personale solicitat de tatal baietelului. Domnul Florin Hnatiuc s-a adresat Colegiului Medicilor Bucuresti, acuzand-o pe doamna doctor Opreanu Angelica de grave abateri de la Codul deontologic al profesiei, de ingerinta abuziva si nefondata in procesele celor doi parinti cu scopul de a favoriza mama pacientului sau minor, de influentarea deliberata si premeditata a Justitiei prin fabricarea unor “probe” menite sa conduca la pronuntarea unor sentinte netemeinice si nelegale.

Nu intamplator, la data de 15 iulie 2009, medicul Opreanu a fost asistat in fata Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti chiar de catre avocatul doamnei Cristina Hnatiuc, mama pacientului sau.

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. spera ca decizia corecta a Comisiei de Disciplina sa reprezinte nu doar o dovada a faptului ca abuzurile unor membri ai Colegiului nu sunt tolerate si ca interesul superior al copilului si drepturile pacientului sunt protejate permanent de Colegiul Medicilor, ci sa zadarniceasca orice tentativa a unor medici de a incalca in acest fel Codul Deontologic.

Alianta T.A.T.A. face apel la Colegiul Psihologilor din Romania sa ia exemplu de la Colegiul Medicilor Bucuresti si sa sanctioneze abaterile grave ale unor psihologi care ignora interesul superior al copilului si drepturile pacientului, implicandu-se in procese civile de divort sau de incredintare a minorului si sabotand deliberat relatia tata-copil. Cel mai grav exemplu de psiholog certat cu legea, cu normele etice si deontologice il reprezinta psihologul-teleast Mirela Zivari, protejata inca de Colegiul Psihologilor din Romania, desi aduce grave prejudicii de imagine profesiei sale.

            Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. va continua sa promoveze drepturile tatilor si ale copiilor acestora, chiar daca va trebui sa forteze autoritatile sa-si indeplineasca misiunea si sa vegheze la respectarea cadrului legal existent si la protejarea interesului superior al copilului.

deciziacomisieidisciplinarecolegiulmedicilor1

Informatii suplimentare, inclusiv Decizia nr. 990/2009 a Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti, se pot obtine  la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, http://www.t-a-t-a.ro/.

 

PRESEDINTE,

Bogdan Draghici