Primul MITING AL TATICILOR a fost autorizat astazi de Primaria Capitalei. Alianta T.A.T.A. va protesta luni, 7 septembrie, intre orele 8 si 11 in fata Tribunalului Bucuresti, situat pe B-dul Unirii nr. 37, impotriva DISCRIMINARII TATALUI IN JUSTITIE.  Toti cei care doresc sa participe la miting trebuie sa se adreseze Aliantei T.A.T.A. pana duminica, 6 septembrie, orele 14, la tel. 0723568280, 0744148965 sau pe e-mail la asociatiatata@gmail.com. Pana miercuri, 2 septembrie, au confirmat deja participarea la miting cca 50 de tatici, fiecare putand veni insotit de membri ai familiei sau ai anturajului propriu, pentru ca discriminarea tatalui de catre JUSTITIA ROMANA afecteaza atat tatal cat si familia extinsa paterna. Doar cei care se vor inregistra ca participanti la miting in evidentele organizatorului vor purta insemnele T.A.T.A. la protestul de luni, 7 septembrie 2009.

Protestatarii vor cere magistratilor sa respecte si sa protejeze drepturile tatilor si ale copiilor acestora si sa tina cont de INTERESUL SUPERIOR AL MINORILOR.

Totodata, Alianta T.A.T.A. va cere judecatorilor si procurorilor sa solutioneze cu celeritate toate dosarele in care trebuie luate masuri cu privire la minori, pentru ca greva magistratilor sa nu afecteze grav drepturile si interesul superior al copilului.

Protestatarii vor cere si demiterea demnitarului Luminita Anghel, vicepredinta ANPDC, care va avea proces tot luni. Sefa Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului cere Tribunalului Bucuresti SA DESFIINTEZE programul de relatii personale al tatalui cu propriul copil. Dupa ce i-a interzis sa-si vada copilul, mama-demnitar vrea sa-l decada practic din drepturile parentale. Si asta doar pentru a se razbuna pe fostul sot din cauza ca acesta nu i-a onorat niste pretentii de ordin material.

Alianta T.A.T.A. amendeaza astfel indolenta, reaua-vointa si neprofesionalismul acelor magistrate care ignora cadrul legal existent si desconsidera rolul tatalui in cresterea si educarea propriului copil.

Taticii asteapta luni de zile sa se motiveze si sa li se comunice niste sentinte aberante, pe care nu le pot nici macar ataca pana cand nu le primesc. Procesele se solutioneaza dupa ani de zile si tatii primesc in cel mai fericit caz doar niste zile sau saptamani in plus de petrecut cu proprii copii.

De foarte multe ori taticii nu pot beneficia de programele de vizitare (ce cumplit suna!), pentru ca unele mame iresponsabile incalca drepturile copilului si ale tatalui sau. Tatii apeleaza in ultima instanta la executori judecatoresti, la autoritatea tutelara, la directia pentru protectia copilului, formuleaza plangeri penale, pentru a ajunge langa copiii lor. Procurori iresponsabili ingroapa ani de zile niste dosare clare ca lumina zilei, iar cand se pronunta, ii socheaza pe tatici cu solutii de NEINCEPERE  A URMARIRII PENALE sau dau amenzi administrative in bataie de joc.

Interesul superior al copilului? Toata autoritatile il invoca si cu toate astea il ignora permanent, lasand copiii traumatizati si pe tatici chinuindu-se de dorul si de mila micutilor. Instantele sunt populate de judecatoare de regula, mai mereu neprofesioniste sau rau-intentionate, cu frustrari si neimpliniri personale pentru care trebuie sa plateasca toti tatii care le ies in cale. I-ati vazut vreodata pe judecatori ca ameninta cu greva generala daca nu se infiinteaza in sfarsit TRIBUNALELE PENRU MINORI? NU.

 Cand vine vorba de perfectionare profesionala, de formare continua  sau de constiinta profesionala, atunci nu prea apar la rampa judecatori revolutionari, determinati sa mearga pana in panzele albe pentru a apara statul de drept, calitatea actului de justitie sau interesul public.

Justitiabilii, adica si taticii, sunt considerati de magistrate niste masochisti, care trebuie sa se resemneze si sa faca sluj in fata JUSTITIEI ROMANE. Alianta T.A.T.A. nu generalizeaza, pentru ca sunt si exceptii, dar de regula solutiile corecte si responsabile date de judecatorii ADEVARATI sunt infirmate de instantele superioare. Rarii tatici care obtin custodia copiilor lor la judecatorie ca prima instanta, pierd pe banda rulanta ulterior. Programele de relatii personale sunt dimensionate cu sadism, spulberand sperantele unor tatici care-si iubesc micutii si care doresc sa fie implicati in cresterea si educarea copiilor proprii.

JUSTITIA ROMANA trateaza tatii ca pe niste ciumati atunci insista sa obtina recunoasterea drepturilor lor parentale si cand invoca pentru protejarea interesului superior al copilului tocmai IUBIREA si DEVOTAMENTUL lor pentru fii si fiicele noastre.

Taticii au suportat prea mult timp cu stoicism toate loviturile aplicate si tot dispretul etalat de catre -  culmea! – sistemul de autoritati care ar fi trebuit sa-i protejeze pe ei si pe copiii lor.

Alianta T.A.T.A. este o organizatie neguvernamentala, apolitica, non-profit, infiintata de tatici care doresc sa fie egali cu mamele copiilor lor in societate, in fata autoritatilor de orice tip si conform legii, care se dedica educarii si cresterii copiilor lor, care inteleg cat de important este rolul tatalui in viata propriului copil. Membrii T.A.T.A. sunt asadar tatici care au o trasatura comuna: isi iubesc copiii si vor sa fie prezenti calitativ si cantitativ in viata acestora. Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. militeaza pentru reglementarea custodiei comune si pentru instituirea ZILEI TATALUI.

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. va continua sa promoveze drepturile tatilor si ale copiilor acestora, chiar daca va trebui sa forteze autoritatile sa-si indeplineasca misiunea si sa vegheze la respectarea cadrului legal existent si la protejarea interesului superior al copilului.

Detalii pe www.t-a-t-a.ro .

Presedinte,

Bogdan Draghici