Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. organizeaza in premiera nationala un miting de protest al taticilor JOI, 10 septembrie 2009, incepand cu orele 13, in fata sediului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din Calea Plevnei nr.141B. Protestul se va desfasura sub deviza “STOP DISCRIMINARII TATALUI IN JUSTITIE”. Primaria Capitalei a autorizat protestul pentru ora 13, nefiind de acord cu intervalul 9-11, pentru ca la CSM era deja anuntat un alt protest in perioada respectiva. Totusi, delegatia T.A.T.A. va depune la CSM astazi APELUL TATILOR CATRE JUSTITIA ROMANA (http://www.t-a-t-a.ro/ ) la ora 9.30, solicitand magistratilor:

·        Sa judece cu celeritate si cu prioritate in perioada grevei magistratilor toate dosarele in care trebuie luate masuri cu privire la minori (divorturi cu minori, ordonante presedintiale, reincredintari de minori, cereri privind stabilirea sau redimensionarea unor programe de relatii personale ale parintelui cu minorul, cereri privind incuviintarea executarii silite a unor sentinte privind incredintarea copilului sau stabilirea programului de vizitare a minorului), pentru a nu afecta grav interesul superior al minorului;

·        Sa motiveze si sa redacteze in termenele legale sentintele pronuntate in dosarele de mai sus, deoarece in prezent tatii le primesc si dupa 3-4 luni de la pronuntare;

·        Sa respecte si sa protejeze drepturile copilului si ale tatalui sau, incetand sa mai discrimineze tatal in actul de justitie si sa mai ignore interesul superior al minorului.

                Textul integral al APELULUI TATILOR ADRESAT JUSTITIEI ROMANE este postat pe internet pe site-ul Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A.

Informatii suplimentare privind acest eveniment se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965 sau de pe pagina web a Aliantei T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .

 

PRESEDINTE,

Bogdan Draghici