Sute de mamici vor incerca sa intre in Cartea Recordurilor hranindu-si simultan la san bebelusii

Romania participa, pe 3 octombrie, la stabilirea unui nou record mondial: alaptarea simultana a cat mai multi copii.

Mamicile romance isi vor alapta bebelusii in acelasi timp cu alte mame din intreaga lume. Evenimentul va avea loc in Parcul Titan din Capitala, la ora 11.00, unde toate mamicile care militeaza pentru alaptarea la san sunt asteptate sa se alature miscarii Dreptul de a alapta in public. Pentru stabilirea recordului de alaptare simultana a cat mai multi copii, alaturi de mamicile din Romania, la miscare vor participa mame si copii din tari precum Canada, SUA, Brazilia, Filipine, Franta, Italia, Elvetia, Suedia, Ucraina si Rusia. Campania Dreptul de a alapta in public a inceput in anul 2001, in British Columbia, Canada, unde 856 de copii au fost alaptati in acelasi timp, in 26 de locatii.
In 2008, numarul copiilor alaptati simultan a crescut la 7.632, participantii provenind din 19 tari. Atunci, evenimentul a fost organizat in peste 300 de locuri, cu un numar total de 20.000 de suporteri.

(A.K.)

big_poza-alaptat-2
Charlotta Solelo, 36 de ani: Mi se pare o idee foarte buna. Johnathan are 5 luni si inca il mai alaptez la san. Evenimentul asta isi are rostul, pentru ca in ziua de azi femeile au renuntat la alaptarea naturala si apeleaza mai mult la chimicale.
Aurel Moga, 64 de ani: Interesanta idee, mai ales ca ce poate fi mai frumos decat o mama care isi alapteaza puiul? Copiii sunt mult mai sanatosi! E buna ideea mai ales ca tinerele de azi se feresc sa alapteze pentru ca isi strica pieptul!
Lorena I., 30 de ani: Asa ca idee mi se pare draguta, dar nu inteleg cum adica: dreptul de a alapta in public? Ce este interzis?! Eu am alaptat si in parc, si la restaurant si nimeni nu mi-a zis nimic!