HOTNEWS.RO

Ziua Tatalui si Ziua Mamei se vor sarbatori in luna mai, au decis deputatii

de V.M. HotNews.ro

Marţi, 29 septembrie 2009, 14:46 Actualitate | Politic

Propunerea legislativa prin care este instituita oficial Ziua Tatalui si Ziua Mamei, in prima duminica, respectiv a doua duminica a lunii mai, a fost adoptata marti de plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz, cu 197 de voturi ‘pentru’ , 12 ‘impotriva’ si 10 abtineri.Proiectul legislativ a fost initiat de opt parlamentari apartinand tuturor grupurile politice, printre care Mircia Giurgiu (PDL), Ludovic Orban (PNL) si Victor Ponta (PSD), si a fost elaborat in colaborare cu Asociatia T.A.T.A. (Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor). Acesta a fost votat si de Senat, chiar daca initiativa a primit avizul negativ al Guvernului.

Astfel, proiectul de lege prevede ca ca prima duminica a lunii mai sa fie declarata “Ziua Tatalui”, iar a doua – “Ziua Mamei”, si are drept obiectiv asigurarea unui “echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca”.

Potrivit initiatorilor, proiectul legislativ este “simbolic”, el nu implica “niciun consum financiar” si nici nu acorda zile libere. Romania. De asemenea, initiatorii au explicat ca Romania era singurul stat din UE “care nu-i onoreaza pe cei doi parinti in cadrul unor sarbatori destinate acestora” si printre putinele tari ale lumii care, in lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii - 8 martie, extinzandu-i acesteia aria de semnificatii.

“Instituirea Zilei Mamei si Zilei Tatalui reprezinta un gest de normalitate in societatea romaneasca, fiind rodul colaborarii dintre Asociatia T.A.T.A si parlamentari romani preocupati de sustinerea familiei, de protejarea drepturilor copilului si de intarirea rolului fiecarui parinte in cresterea si educarea propriului copil”, se precizeaza in expunerea de motive a proiectului.

 

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6215951-ziua-tatalui-ziua-mamei-vor-sarbatori-luna-mai-decis-deputatii.htm

EVENIMENTUL ZILEI

Deputaţii au votat Ziua Tatălui

 
 
 
 

Marţi, 29 Septembrie 2009

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege pentru instituirea Zilei Mamei şi a Tatălui, elaborat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.) şi de parlamentarii pro-familie, după ce Senatul a aprobat legea în iunie.

 

 

 

 

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869656/Deputatii-au-votat-Ziua-Tatalui/

REALITATEA TV

Ziua Mamei şi Ziua Tatălui vor fi sărbătorite anual la începutul lunii mai

Astazi, ora 16:19Camera Deputatilor a adoptat astăzi proiectul de lege pentru instituirea Zilei Mamei şi a Zilei Tatălui, elaborat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. şi de parlamentarii pro-familie Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu, Victor Ponta, Laszlo Borbely, Ludovic Orban, Aledin Amet, Petru Movila şi Emilian Francu.

Adoptată de Senatul României în luna iunie, Legea T.A.T.A. a beneficiat şi de susţinerea deputaţilor.

 

România rămăsese singurul stat din Uniunea Europeană care nu îi onora pe cei doi părinţi.

http://www.realitatea.net/ziua-mamei-si-ziua-tatalui-vor-fi-sarbatorite-anual-la-inceputul-lunii-mai_627437.html

 

MEDIAFAX

Ziua mamei şi Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai

BUCUREŞTI / 13:38, 29.09.2009

Deputaţii au decis, marţi, ca Ziua mamei şi Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rând, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, “un echilibru între cei doi părinţi”.

Proiectul de lege a fost iniţiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Giurgiu Mircia (PDL) şi Laszlo Borbely (UDMR), toate grupurile parlamenatre anunţând, în plenul Camerei Deputaţilor, că votează pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui.

Giurgiu Mircia (PDL) a declarat, de la tribuna Parlamentului, că proiectul de lege elaborat în colaborare cu Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor - T.A.T.A. a fost susţinut de o serie de personalităţi , Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzică, Ivan Patzachin, Marius Lăcătuş,Emerich Ienei.

Atât Giurgiu Mircia, cât şi colegul său democrat-liberal Petru Movilă au spus că proiectul de lege este “simbolic” şi “nu implică nici un consum financiar” şi nici nu acordă zile libere.

“Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social şi evidenţierea importanţei ambilor părinţi în viaţa de familie”, a adăugat Giurgiu Mircia.

Potrivit iniţiatorilor, România era singurul stat din U.E., “care nu-i onorează pe cei doi părinţi în cadrul unor sărbători destinate acestora”.

“Nu ştiu dacă este elegant pentru mame ca şi noi, taţii, să apărem cu Ziua tatălui” a arătat deputatul UDMR Marton Arpad.

Proiectul de lege a fost votat şi de Senat, deşi Guvernul era împotriva unei astfel de iniţiative legislative. Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul de lege cu 197 de voturi “pentru” , 12 “împotrivă” şi 10 abţineri.

http://www.mediafax.ro/social/ziua-mamei-si-ziua-tatalui-sarbatorite-in-luna-mai-4943945

 

9AM

Au fost instituite Ziua Tatalui si Ziua Mamei

Camera Deputatilor, ca for decizional, a adoptat astazi, cu 197 voturi favorabile, 12 “impotriva” si 10 abtineri, proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatalui si Zilei Mamei

Potrivit actului normativ adoptat de catre deputati, Ziua Mamei va fi sarbatorita in prima duminica a lunii mai, iar Ziua Tatalui se va serba in a doua duminica a aceleiasi luni, relateaza NewsIn.Proiectul de lege mai stipuleaza faptul ca, Guvernul, autoritatile publice centrale si locale “vor lua masurile necesare pentru marcarea acestor evenimente”.

Initiatorii proiectului sunt sase deputati si un senator, reprezentand toate formatiunile parlamentare: deputati PD-L:Mircia Giurgiu, Petru Movila , deputati PSD+PC: Victor Ponta, deputatul PNL: Ludovic Orban si UDMR: Borbély László, deputat minoritati: Liana Dumitrescu si senatorul PNL: Francu Emilian Valentin.

“Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie si in societatea romaneasca”, se arata in expunerea de motive.

 

 http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/140230/Au-fost-instituite-Ziua-Tatalui-si-Ziua-Mamei.html

 

7 PLUS

Ziua mamei şi Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai

Deputaţii au decis, ieri, ca Ziua mamei şi Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rînd, în prima şi, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, “un echilibru între cei doi părinţi”. Proiectul de lege a fost iniţiat de opt parlamentari din toate partidele, grupurile parlamenatre anunţînd, în plenul Camerei Deputaţilor, că votează pentru instituirea Zilei mamei şi Zilei tatălui. Giurgiu Mircia (PDL) a declarat, de la tribuna Parlamentului, că proiectul de lege elaborat în colaborare cu Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. a fost susţinut de o serie de personalităţi , Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzică, Ivan Patzachin, Marius Lăcătuş,Emerich Ienei. Atît Giurgiu Mircia, cît şi colegul său democrat-liberal Petru Movilă au spus că proiectul de lege este “simbolic” şi “nu implică nici un consum financiar” şi nici nu acordă zile libere. Potrivit iniţiatorilor, România era singurul stat din U.E., “care nu-i onorează pe cei doi părinţi în cadrul unor sărbători destinate acestora”. “Nu ştiu dacă este elegant pentru mame ca şi noi, taţii, să apărem cu Ziua tatălui” a arătat deputatul UDMR Marton Arpad. Proiectul de lege a fost votat şi de Senat, deşi Guvernul era împotriva unei astfel de iniţiative legislative. Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul de lege cu 197 de voturi “pentru” , 12 “împotrivă” şi 10 abţineri.

http://www.7plus.ro/stiri/La-zi/0-Ziua-mamei-i-Ziua-tat-lui-s-rb-torite-n-luna-mai

ZIARE.COM

Ziua mamei si Ziua tatalui, sarbatorite in luna mai

Ziua mamei si Ziua tatalui vor fi sarbatorite in Romania in prima, respectiv a doua duminica din luna mai.

Decizia a fost luata de deputati, care au adoptat, in acest sens, o propunere legislativa pe motiv ca se va realiza, astfel, “un echilibru intre cei doi parinti”, transmite Mediafax.Proiectul de lege a fost initiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Giurgiu Mircia (PD-L) si Laszlo Borbely (UDMR). Toate partidele au anuntat in plenul Camerei Deputatilor ca voteaza pentru instituirea Zilei mamei si Zilei tatalui.

Proiectul a fost sustinut si de o serie de personalitati ca Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzica, Ivan Patzachin, Marius Lacatus si Emerich Ienei.

Initiatorii legii spun ca Romania era singurul stat din UE “care nu-i onoreaza pe cei doi parinti in cadrul unor sarbatori destinate acestora”.

Guvernul a fost impotriva unei astfel de initiative legislative, desi ea a fost votata si de senatori.

 

http://www.ziare.com/actual/eveniment/09-29-2009/ziua-mamei-si-ziua-tatalui-sarbatorite-in-luna-mai-901548

 

SANATATEA TV

Ziua Tatălui, serbată în prima duminică din luna mai

Ziua Tatălui se va serba, în fiecare an, în prima duminică a lunii mai, în timp ce Ziua Mamei se va serba în cea de-a doua duminică a lunii mai, potrivit unui proiect de lege elaborat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. . Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat, cu 89 de voturi pentru, trei împotrivă şi patru abţineri şi se află în prezent în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ziua Tatălui şi Ziua Mamei reprezintă două iniţiative susţinute de Alianţa T.A.T.A. şi de un grup de parlamentari pro-familie, format din : deputaţii Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu, Victor Ponta, Laszlo Borbely, Ludovic Orban, Aledin Amet, Petru Movilă şi senatorul Emilian Frâncu.

Alianţa T.A.T.A. şi-a motivat hotărârea în adoptarea unui astfel de proiect prin menţionarea faptului că “dintre cele 27 de state membre UE, doar România nu sărbătoreşte Ziua Tatălui, în timp ce Ziua Mamei a fost asimilată neoficial Zilei Femeii, fiind marcată astfel pe data de 8 martie”.

Ziua Tatălui şi Ziua Mamei reprezintă, potrivit iniţiatorilor proiectului, o încercare de promovare a familiei şi a valorilor fundamentale reprezentate de aceasta. De asemenea, cele două sărbători au menirea de a confirma egalitatea în drepturi a celor doi părinţi.

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/ziua-tatalui-serbata-in-prima-duminica-din-luna-mai/

 

LIBERTATEA

Ce mai votează deputaţii: Vom avea şi Ziua Tatălui în mai

În sfârşit toate partidele s-au pus de comun acord într-o problemă: “ar trebui să avem şi Ziua tatălui?”. Răspunsul a venit în unanimitate din partea partidelor parlamentare: “DA!”. Suntem unica ţară din UE care nu îi celebrează pe ambii părinţi, au spus ei.

Proiectul a fost iniţiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Victor Ponta (PSD), Ludovic Orban (PNL) şi Laszlo Borbely (UDMR).

Deputatul domocrat-liberal Mircia Giurgiu a declarat că proiectul de lege a fost realizat în colaborare cu T.A.T.A. (Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor) şi susţinut de numeroase personalităţi: Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzică, Ivan Patzachin, Marius Lăcătuş,Emerich Ienei. Deputaţii au ţinut să precizeze că este o sărbătoare pur simbolică şi că nu implică niciun efort financiar.

Senatorii şi deputaţii au votat proiectul de lege în număr foarte mare, deşi Gurvernul s-a opus unei astfel de iniţiative.

Taţii vor fi sărbătoriţi în a doua duminică a lunii mai, în timp ce Ziua mamei va fi sărbătorită în prima duminică a aceleiaşi luni.

http://www.libertatea.ro/stire/ce-mai-voteaza-deputatii-vom-avea-si-ziua-tatalui-in-mai-258049.html

GAZETA DE SUD

Deputaţii au instituit Ziua Tatălui şi Ziua Mamei

Camera Deputaţilor a adoptat, azi, cu 197 voturi “pentru”, 12 “împotrivă” şi 10 abţineri, proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatălui şi Zilei Mamei. Potrivit actului normativ adoptat de către deputaţi, Ziua Mamei va fi sărbătorită în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui se va serba în a doua duminică a aceleiaşi luni. Proiectul de lege mai stipulează că Guvernul, autorităţile publice centrale şi locale “vor lua măsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente”. Iniţiatorii proiectului sunt şase deputaţi şi un senator reprezentând toate formaţiunile parlamentare: deputaţi PD-L:Mircia Giurgiu, Petru Movilă , deputaţi PSD+PC: Victor Ponta, deputatul PNL: Ludovic Orban  şi UDMR: Borbély László, deputat minorităţi: Liana Dumitrescu şi senatorul PNL: Frâncu Emilian Valentin.

http://www.gds.ro/Ultima%20ora/2009-09-29/Deputatii+au+instituit+Ziua+Tatalui+si+Ziua+Mamei

FLACARA IASULUI

Ziua mamei si Ziua tatalui vor fi sarbatorite in luna mai

Deputatii au decis, marti, ca Ziua mamei si Ziua tatalui sa fie sarbatorite, pe rand, in prima si, respectiv, a doua duminica din luna mai, fiind adoptata, in acest sens, o propunere legislativa pe motiv ca se va realiza, astfel, “un echilibru intre cei doi parinti”.

Proiectul de lege a fost initiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Giurgiu Mircia (PDL) si Laszlo Borbely (UDMR), toate grupurile parlamenatre anuntand, in plenul Camerei Deputatilor, ca voteaza pentru instituirea Zilei mamei si Zilei tatalui.

Giurgiu Mircia (PDL) a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca proiectul de lege elaborat in colaborare cu Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. a fost sustinut de o serie de personalitati , Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzica, Ivan Patzachin, Marius Lacatus,Emerich Ienei.

Atat Giurgiu Mircia, cat si colegul sau democrat-liberal Petru Movila au spus ca proiectul de lege este “simbolic” si “nu implica nici un consum financiar” si nici nu acorda zile libere.

“Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor parinti in viata de familie”, a adaugat Giurgiu Mircia.

Potrivit initiatorilor, Romania era singurul stat din U.E., “care nu-i onoreaza pe cei doi parinti in cadrul unor sarbatori destinate acestora”.

“Nu stiu daca este elegant pentru mame ca si noi, tatii, sa aparem cu Ziua tatalui” a aratat deputatul UDMR Marton Arpad.

Proiectul de lege a fost votat si de Senat, desi Guvernul era impotriva unei astfel de initiative legislative. Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, a adoptat proiectul de lege cu 197 de voturi “pentru” , 12 “impotriva” si 10 abtineri.

http://flacarais.ro/cms/site/f_is/news/ziua_mamei_si_ziua_tatalui_vor_fi_sarbatorite_in_luna_mai_20787.html

STIRIPESCURT.RO

http://www.stiripescurt.ro/stiri/deputatii-au-votat-ziua-tatalui/381620.html

INDEX STIRI

http://www.indexstiri.ro/deputatii-au-votat-ziua-tatalui.html

myTEX.ro

Deputaţii au votat Ziua Tatălui

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege pentru instituirea Zilei Mamei şi a Tatălui, elaborat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.). Ziua Mamei se va sărbători anual în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Potrivit iniţiatorilor legii, România era singurul stat din U.E. „care nu-i onorează pe cei doi părinţi în cadrul unor sărbători destinate acestora“. Pe 7 septembrie, circa 20 de bărbaţi au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti, nemulţumiţi de discriminarea taţilor în Justiţie.

http://www.mytex.ro/eveniment/deputatii-au-votat-ziua-tatalui_232989.php

ORADEA HUB

Ziua Mamei / Ziua Tatălui

Camera Deputaților a adoptat astăzi, 29 septembrie 2009, proiectul de lege (votat de Senatul României în iunie) pentru instituirea Zilei Mamei și a Zilei Tatălui, elaborat de Alianța Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. și de parlamentari pro-familie (Mircia Giurgiu, Liana Dumitrescu, Victor Ponta, Laszlo Borbely, Ludovic Orban, Aledin Amet, Petru Movilă, Emilian Frâncu).
ZIUA MAMEI se va sărbători anual în prima duminică a lunii mai, iar ZIUA TATĂLUI va fi serbată în a doua duminică a lunii mai.
România rămăsese singurul stat din Uniunea Europeană care nu-i onora pe cei doi părinți.
ZIUA MAMEI este sărbătorită de 21 de state europene în a doua duminică a lunii mai.
Dintre cele 27 de state ale U.E., doar Romania nu sărbătorea ZIUA TATĂLUI.

http://www.oradeahub.com/bloguri-oradene/La-Rotundu/Ziua-Mamei-Ziua-Tatlui-1173.html

http://etichetamea.blogspot.com/2008/06/ziua-tatalui.html

INFORMATIA ZILEI

Ziua mamei si Ziua tatălui, sărbătorite în luna mai

Deputa\ii au decis, marti, ca Ziua mamei si Ziua tatălui să fie sărbătorite, pe rând, în prima si, respectiv, a doua duminică din luna mai, fiind adoptată, în acest sens, o propunere legislativă pe motiv că se va realiza, astfel, “un echilibru între cei doi părinti”.

Proiectul de lege a fost initiat de opt parlamentari din toate partidele, printre care Ludovic Orban (PNL), Victor Ponta (PSD), Giurgiu Mircia (PDL) si Laszlo Borbely (UDMR), toate grupurile parlamenatre anuntând, în plenul Camerei Deputatilor, că votează pentru instituirea Zilei mamei si Zilei tatălui.

Giurgiu Mircia (PDL) a declarat, de la tribuna Parlamentului, că proiectul de lege elaborat în colaborare cu Alianta Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor – T.A.T.A. a fost sustinut de o serie de personalităti, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipa, Octavian Bellu, Marius Urzică, Ivan Patzachin, Marius Lăcătus, Emerich Ienei, relateaza Mediafax.

Atât Giurgiu Mircia, cât si colegul său democrat-liberal Petru Movilă au spus că proiectul de lege este “simbolic” si “nu implică nici un consum financiar” si nici nu acordă zile libere.

“Proiectul de lege are drept obiectiv asigurarea unui echilibru social si evidentierea importantei ambilor părinti în viata de familie”, a adăugat Giurgiu Mircia.

Potrivit initiatorilor, România era singurul stat din U.E., “care nu-i onorează pe cei doi părinti în cadrul unor sărbători destinate acestora”.

“Nu stiu dacă este elegant pentru mame ca si noi, tatii, să apărem cu Ziua tatălui” a arătat deputatul UDMR Marton Arpad.

Proiectul de lege a fost votat si de Senat, desi Guvernul era împotriva unei astfel de initiative legislative. Camera Deputatilor, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul de lege cu 197 de voturi “pentru” , 12 “împotrivă” si 10 abtineri.

 

http://www.informatia-zilei.ro/new/2009/09/29/ziua-mamei-si-ziua-tatalui-sarbatorite-in-luna-mai/

TIMIS ONLINE

Ziua Tatălui şi Ziua Mamei urmează să fie promulgate de preşedintele Băsescu

CLUJ-NAPOCA. Proiectul de lege privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei, iniţiat de deputatul PD-L Cluj Mircia Giurgiu, a fost adoptat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, urmând a fi promulgat de preşedintele României.

O serie de personalităţi ale vieţii sportive din România – Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Mircea Lucescu, Elisabeta Lipă, Leonard Doroftei, Iolanda Balaş, Octavian Bellu, Gabriela Szabo, Mihai Covaliu, Cătălina Ponor, Marius Urzică, Ivan Paţaichin, Emeric Jenei, Marius Lăcătuş – au declarat că susţin propunerea legislativă privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei.

Mai mult, campania de promovare a Legii privind instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei are două logo-uri muzicale, respectiv şlagărele „Mulţumesc iubită mamă” şi „Tata” interpretate de Mirabela Dauer şi Dan Iliescu (trupa „Timpuri noi”), care au cedat gratuit drepturile de autor. Instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei reprezintă un demers firesc şi un gest de normalitate în societatea romanească, în condiţiile în care ONU a instituit Ziua Internaţională a Familiei în data de 15 mai, astfel că din prima duminică a lunii mai şi până la 1 iunie vom aveam o lună dedicată sărbătoririi familiei. Tot marţi, Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, propunerea legislativă de modificare a Legii bibliotecilor prin care aceste instituţii vor avea venituri proprii şi dreptul de a participa la proiecte şi programe internaţionale.

http://www.tion.ro/stiri/romania/articol/ziua-tatalui-si-ziua-mamei-urmeaza-sa-fie-promulgate-de-presedintele-basescu/cn/news-20090929-02595116

http://www.activitaticopii.ro/participanti_concurs_ziua_tatalui_2009

ZIUA DE CLUJ

POLITIC. Ziua Tatălui şi a Mamei, ultimul hop înainte de oficializare

Proiectul de lege pentru instituirea Zilei Tatălui şi a Zilei Mamei, iniţiat de deputatul clujean Mircia Giurgiu (foto), a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaţilor.

Următoarea etapă este promulgarea legii de către preşedintele României, Traian Băsescu.Amintim că proiectul a fost depus la iniţiativa asociaţiei T.A.T.A. şi prevede ca prima duminică a lunii mai să fie declarată “Ziua Tatălui”, iar a doua – “Ziua Mamei”.

Pe durata întregii săptămâni dintre cele două duminici ar urma să se desfăşoare o serie de evenimente dedicate importanţei şi coeziunii familiei, potrivit proiectului de lege.

 

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=31434

ZIUA DE CONSTANTA

Deputatii au votat Ziua Tatalui

Potrivit evz.ro, Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege pentru instituirea Zilei Mamei şi a Tatălui, elaborat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.) şi de parlamentarii pro-familie, după ce Senatul a aprobat legea în iunie.
Astfel, Ziua Mamei se va sărbători anual în prima duminică a lunii mai, iar Ziua Tatălui în a doua duminică a lunii mai. România era singurul stat din Uniunea Europeană care nu marca aceste zile.

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/stiri-calde/deputatii-au-votat-ziua-tatalui-34366.html

http://www.sfin.ro/articol_14024/consacrarea_dependentei_de_dar_(ii).html