DOLLO NEWS, 14 mai 2010 (D-ALE TATILOR)

Daca schimb pampersi si pot ingriji copilul cot la cot cu partenera, de ce sa nu pot sta cu el si cind sufera in spital? Unde incep si unde se termina drepturile mele de tata?

Pana acum vreo doi ani am trait bine mersi fara sa stiu ce este si ce poate face un Rotavirus. Am aflat insa despre parsiva creatura pe pielea mea, si mai exact, mai trist, pe pielea copiilor mei. Aveau cinsprezece luni respectiv cinci ani si ceva. (…)  Doar ca atunci cand s-a pus chestiunea internarii a aparut o problema imposibil de rezolvat in spitalul BUDIMEX. Nu ma puteau interna cu copilul, in calitate de apartinator, din cauza sexului meu. (…)Sotia avea probleme la serviciu si nu putea lipsi. Oricum exasperati de lipsa de raspunsuri in ce priveste boala Iuliei am inceput sa cautam salvarea in alta parte . Sotia a luat legatura cu Directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, iar acesta fara sa o intrebe prea multe despre simptome si evolutia bolii, a dat verdictul prin telefon: Rotavirus. Am mers deci la Balş, parca mai mult profesionalism, mai multe cunostinte, mai multa experienta, dotare tehnica superioara, organizare mai buna. Insa aceeasi problema cu internarea . Nu puteam ramane eu, trebuia musai sa ramana sotia. Asa am facut pana la urma, eu am mers acasa sa am grija de Stefan, care intre timp incepuse si el sa fie afectat de virus. (…)

In aceeasi perioada un alt tata a fost discriminat si, ajutat de T.A.T.A., a reusit sa obtina o hotarare a CNDC impotriva spitalului Grigore Alexandrescu.

Intrebarea mea e urmatoarea: daca schimbi pampersi si poti ingriji copilul cot la cot cu partenera, de ce sa nu poti sta cu el si cind sufera in spital?

Cititi aici ce s-a intamplat la Baia Mare cand tatal a fost trimis acasa pe motiv ca “numai mama se interneaza cu copilul”.

TEXTUL INTEGRAL ESTE POSTAT DOAR PE WWW.DOLLO.RO  , LA RUBRICA “D-ALE TATILOR” .