Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. invita parintii sa participle in numar masiv la protestul organizat de mamici si de tatici impotriva masurilor iresponsabile propuse de guvernanti care vizeaza infometarea bebelusilor si agresarea tinerelor familii care au sustinut economia nationala si dezvoltarea Romaniei.  Alianta T.A.T.A. va fi reprezentata la protestul organizat luni, 17 mai 2010, de la orele 12, in fata Ministerului Muncii, de parinti cu bebelusii lor, care reactioneaza la S.O.S.-ul lansat de forumurile DESPRECOPII.COM si MIRESICI.RO. Chiar Presedintele T.A.T.A. se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea mezinei sale, fiind insotit la miting de copiii pe care-i creste.

Alianta T.A.T.A. propune Cabinetului Boc sa elimine indemnizatiile acordate revolutionarilor, mentinand ca beneficiari doar ranitii autentici si urmasii martirilor. In conditiile in care doar 13% din parintii aflati in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului sunt vizati de anuntata reducere a indemnizatiei care depaseste 600 lei in prezent, este evident ca efortul bugetar poate fi suportat usor prin economisirea resurselor financiare uriase dirijate catre revolutionarii care au beneficiat deja in ultimii 20 de ani de o multime de facilitati si de ajutoare de toate tipurile.

In plina criza financiara, platile retroactive pentru „luptatorii remarcati” ii costa pe contribuabili 400 de milioane de euro. In Romania sunt in acest moment peste 20.000 de revolutionari cu certificat şi au fost, la un moment dat, peste 30.000. Achitarea drepturilor ce le revin inseamna un efort bugetar de peste 100 de milioane de euro pe an. Statul le-a achitat revolutionarilor drepturi banesti retroactive de circa 350 de milioane de euro. Se estimeaza ca mai sunt de platit inca cel puţin 50 de milioane de euro din acest moment. Un participant la Revolutie cu certificat de luptator, de pilda, primeste, simultan cu prima indemnizatie (cca 1 800 lei) şi o suma medie de 30 000 de lei, reprezentand valoarea platilor restante incepînd din anul 2004, an în care a fost emisă „Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989“. Conform legii, la aceste drepturi baneşti, revolutionarii mai au si alte drepturi: transport gratuit pe liniile de transport în comun, 12 calatorii cu trenul anual, la clasa I, scutiri de diferite impozite, alocarea, cu prioritate a unor locuinte din fondul locativ de stat sau la atribuirea unor terenuri intra- sau extravilane.

Alianta T.A.T.A. solicita guvernantilor sa elimine din buget cheltuielile uriase prevazute pentru achizitionarea de avioane militare (cca. UN MILIARD EURO), pentru finantarea participarii Romaniei la operatiuni militare in afara granitelor tarii, pentru satisfacerea actiunilor iresponsabile de “capusare” a bugetului de stat si a bugetelor locale de catre clientela de partid, care beneficiaza de contracte de achizitii supraevaluate, de contracte acordate in urma unor licitatii trucate, care-si plaseaza reprezentantii cercurilor de interese politico-economice in mii de functii publice sau de demnitati publice fara a se tine cont de criteriul competentei profesionale.

Alianta T.A.T.A. considera ca masura reducerii indemnizatiei pentru concediul de crestere si ingrijire a copilului (CIC) si a alocatiilor pentru copii reprezinta un act iresponsabil al unor guvernanti care nu dau doi bani pe studiile de impact , care, daca ar fi efectuate, ar demonstra ca este agresata tocmai clasa mijlocie care reprezinta motorul dezvoltarii si modernizarii Romaniei, fiind pulverizata tocmai firava crestere a natalitatii in randul cetatenilor care platesc constiincios taxe si impozite raportate la veniturile lor, care sunt inalt calificati profesional si care au  hotarat sa procreeze dupa o matura chibzuinta, pentru a oferi conditii optime bebelusilor lor si pentru a performa si ca parinti asa cum si-au facut datoria ca cetateni-contribuabili.

basescu-si-bebelusa

Informatii suplimentare se pot obtine  la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, http://www.t-a-t-a.ro/.