O altă bonă din Bucureşti a fost găsită vinovată de Judecătoria sectorului 6, pentru că i-a bătut pe cei doi copii pe care îi avea în grijă, instanţa constatând că femeia mai fusese condamnată, într-un caz de delapidare, astfel că a decis aplicarea pedeapsei de un an de închisoare.

Potrivit Mediafax, bona Ecaterina Spirea a fost obligată la plata unor daune morale de 2.000 de lei şi plata a 3.000 de lei amendă penală, de către instanţă.

Prin aceeaşi decizie, Judecătoaria sectorului 6 a hotărât revocarea suspendarii condiţionate a executării unei pedepse de un an de închisoare, la care Ecaterina Spirea fusese condamnată definitiv în 2007, într-un dosar de delapidare.

Decizia Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti poate fi contestată la Tribunalul Capitalei.

Spirea este acuzată că i-a lovit fără milă pe copiii pentru care a fost angajată ca bonă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că începând cu 28 iulie 2008, Spirea a fost angajată ca bonă pentru Andrei Răzvan (3 ani) şi Alexia Ramona (un an). Atribuţiile femeii erau acelea de a-i supraveghea, hrăni, schimba de haine, spăla şi plimba pe cei doi copii.

Procurorii mai notează că mama celor doi minori a observat la un moment dat o schimbare în comportamentul copiilor, motiv pentru care a decis montarea în apartament a unui sistem de supraveghere audio-video.

Înregistrările din 26 iunie 2009 au surprins cum Ecaterina Spirea îi loveşte cu palma peste faţă pe copii, cum îl trage de obraz şi de ureche pe Andrei Răzvan, care începe să ţipe.

În acest caz, o altă bonă, audiată în calitate de martor, a declarat că a văzut-o pe Spirea când îi îngenunchea pe copii şi când îi bătea.

Şi un vecin a dat declaraţii de martor, arătându-le procurorilor că a văzut-o în mai multe rânduri pe Spirea când îi trăgea de obraz şi îi pălmuia pe cei doi minori.

Pentru aceste fapte Spirea a fost condamnată la plata unor daune morale de câte 1.000 de lei pentru fiecare minor şi la o amendă penală de 3.000 de lei. Pentru asigurarea acestor sume, apartamentul femeii a fost pus sub sechestru până la concurenţa sumei de 5.000 de lei.

COTIDIANUL, 3 iulie 2010