Cum ai întâlnit-o pe soţia ta, Simone?

În Germania, fiul sponsorului meu a dat o petrecere de ziua lui şi acolo ne-amîntâlnit. Ne-am plăcut şi am continuat să ne întâlnim câţiva ani până am oficializat relaţia. Apoi, au venit cei doi copii ai noştri, Caroline şi Marius. Ne iubim ca în prima zi, deşi anul acesta se împlinesc 16 ani de când suntem căsătoriţi.

Soţia ta este cu şase ani mai mare decât tine. Te-a ajutat în vreun fel acest lucru având în vedere că tu erai un copil în Germania?

Simone a avut un rol important în cariera mea. Ea m-a susţinut şi la bine, dar şi la greu. M-am îndrăgostit de ea şi sunt încă îndrăgostit. Ea mi-a fost şi îmi este şi mamă şi soţie, dar mai ales prietenă. Ştiu că niciodată nu poţi şti cum va fi până la sfârşit, dar noi trăim prezentul şi acesta este incredibil de fericit pentru familia mea. Sper să dea Dumnezeu să ne ţină tot aşa mult timp de acum încolo.

Ai reuşit să-ţi ţii familia foarte bine ascunsă de ochii lumii în toţi aceşti ani…

Nu e vorba că am ascuns-o, dar nici mie şi nici soţiei mele nu ne place să epatăm. Niciodată nu mi-a plăcut să scot în faţă viaţa mea privată. E familia mea şi e doar pentru mine. Şi aşa gândesc şi cei de acasă. Familia nu este pentru public.

tata_andrei_pavel

Dar la meciurile tale au fost?

De nenumărate ori. De exemplu, Caroline până la 3 ani a fost de şase ori în America şi de două ori în Australia. Când am câştigat Masters Series în Canada avea doar un an şi era cu mine la meci. Simone şi Caroline au fost tot timpul cu mine. Când a venit şi Marius a fost mai greu să ne deplasăm cu doi copii. Dar ştiam că sunt cu mine în orice colţ de lume. Simone m-a ajutat foarte mult, mai ales la început. Apoi mi-a lăsat drum deschis. Mi-a zis „Andrei, fă ce ştii tu mai bine şi o să am eu grijă de restul”. Nu mi-a zis niciodată de ce o las singură sau cât îi este de greu. Fără ei nu cred că aş fi rezistat atâta timp în tenis.

Caroline şi Marius ţi-au moştenit talentul la tenis?

Caroline a făcut puţin tenis şi s-a lăsat că nu i-a plăcut. Marius însă este foarte talentat, mai joc cu el din când în când, dar nu e decis să facă din asta o carieră.

Cine este Andrei Pavel

-Data şi locul naşterii: 27 ianuarie 1974, Constanţa
-Reşedinţă: Pheonix (SUA)
-Jucător profesionist din 1995
-Locul cel mai bun în clasamentul de simplu ATP: 13, în 2004
-Palmares: Titluri la simplu - ATP Masters Series Canada (2001) , St. Poelten (2000), Tokyo (1998) , finale jucate: Umag (2007), Poertschach (2006), München (2005), ATP Masters Series Paris (2003), Hertogenbosch ,
München (1998); La dublu - Barcelona (2007), Gstaad , München, Auckland (2006), Kitzbuhel (2005), Bucureşti (1998)
-S-a retras în 2009
-În prezent este căpitan-nejucător al echipei României de Cupa Davis.

ADEVARUL