Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. solicita ministrului sanatatii sa propuna demiterea din functii a medicilor din fruntea Ministerului Sanatatii, care au ignorat dezastrul din sistemul de sanatate publica si sunt vinovatii morali de chinurile indurate de bebelusii de la Maternitatea Giulesti (Spitalul Panait Sarbu). Astfel, medicii-demnitari Adrian Streinu-Cercel, Cristian Anton Irimie si Raed Arafat trebuie sa demisioneze din functiile de demnitate publica sau sa fie demisi, daca nu au minima decenta de a-si recunoaste impotenta manageriala si complicitatea cu cei care devalizeaza zilnic bugetele alocate asigurarii serviciilor medicale. Ministrul Attila Cseke are obligatia de a face curatenie in ministerul pe care-l conduce si a de a indeparta de la conducere “lupii” pusi sa pazeasca “oile” de la “stana” sanatatii romanilor. Ministrul sanatatii trebuie sa stopeze dezastrul din Sanatate.

Alianta T.A.T.A. solicita primarului general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, sa-i destituie din functie atat pe membrii echipei manageriale a Maternitatii Giulesti, in frunte cu dr. Bogdan Marinescu, cat si pe seful Administratiei Spitalelor si a Serviciilor Medicale, domnul Marius Savu.

Parintii sunt revoltati si din cauza numirii temporare in functia de manager al Maternitatii Giulesti a doamnei dr. Victoria Cecilia Nicolau, nimeni alta decat sefa sectiei Terapie Intensiva, cercetata de procurori si de Colegiul Medicilor pentru culpa medicala. Insarcinata in 26 de saptamani, Natalia Ionescu, in varsta de 40 de ani, a fost internata la Maternitatea Giulesti dupa desprinderea placentei. Pe 10 octombrie 2007, pacienta a sangerat continuu timp de 12 ore, iar a doua zi a fost supusa unei cezariene. Nemonitorizata la Terapie Intenstiva si fara nici o transfuzie, cu toata pierderea de sange, tanara mama a facut un soc hemoragic, iar dupa trei infarcte a decedat in seara zilei in care a nascut. Patru cadre medicale au fost acuzate de culpa medicala: dr. Cezara Bucur – medicul curant care a asistat-o la nastere pe Natalia, dr. Monica Dumitrascu – anestezist, dr. Carmen Georgescu – medicul de garda si Victoria Nicolau – sefa Sectiei Terapie Intensiva.

T.A.T.A. cere primarului Oprescu sa o indeparteze din orice functie manageriala pe doamna dr. Victoria Nicolau, pentru a da un semnal pozitiv locuitorilor Capitalei si pentru a-i convinge ca serveste cu adevarat interesul public si nu actioneaza nociv precum Colegiul Medicilor.

Tatii solicita Presedintelui Romaniei sa-i decoreze pe pompierii si pe taticii care si-au riscat viata in cadrul operatiunii de salvare a bebelusilor aflati in Maternitatea Groazei. Este momentul ca domnul Traian Basescu sa demonstreze ca statul roman promoveaza si onoreaza meritele cetatenesti exceptionale si nu imparte decoratii doar la zile festive si pe criterii clientelar-politice. Pompierii salvatori, precum eroul Cristian Valcu, platiti mizerabil pentru ca au acceptat riscul de a-si lasa oricand proprii copii orfani, merita macar acest infim “MULTUMESC” din partea poporului roman.

Informatii suplimentare se pot obtine  la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, http://www.t-a-t-a.ro/ .

PRESEDINTE,

Bogdan Draghici