Alianta T.A.T.A. saluta decizia Tribunalului Bucuresti de a da castig de cauza tatalui Eduard Uzunov si de a-i incredinta cele doua fiice spre crestere si educare. Este laudabil ca magistratii au tinut cont exclusiv de interesul superior al minorelor, considerand ca tatal este garantul asigurarii unui climat familial optim pentru cele doua copile.

Afiliat la T.A.T.A., taticul Uzunov a actionat responsabil, concentrandu-se pe protejarea drepturilor fetitelor sale si a legaturii afective tata-copii. Desi mama copilelor i-a nesocotit drepturile parentale si a refuzat adeseori sa-i incredinteze fetele conform programului de legaturi personale incuviintat de justitie, tatal si-a pastrat cumpatul, a apelat la suportul legal al autoritatilor publice si a tinut cont de recomandarile T.A.T.A., parintele reusind in final sa convinga magistratii ca este parintele apt si responsabil, cu o oferta parentala superioara fostei sotii si motivat doar de faptul ca-si iubeste nespus copiii.

Domnul Uzunov a facut mereu apel la mama copilelor sa se manifeste responsabil, sa nu le mai traumatizeze si sa accepte oferta tatalui de a colabora permanent pentru a-si creste si educa impreuna cele doua fiice si de a le atenua trauma provocata de divortul parintilor. Tinand cont de faptul ca din toamna anului 2011 va intra in vigoare Noul Cod Civil, care reglementeaza in premiera CUSTODIA COMUNA, tatal copilelor va putea sa imparta custodia cu mama acestora, daca doamna Cristina Duma va dori acest lucru si daca va performa ca parinte animat doar de dragostea pentru propriile fiice. Alianta T.A.T.A. a reusit sa convinga legislativul ca impartirea custodiei si dupa divort de catre cei doi parinti va fi solutia optima si benefica pentru copiii cuplurilor divortate.

Cu toate ca tatal Uzunov a suferit enorm din cauza refuzului abuziv si ilegal al fostei sotii de a-i permite accesul la cele doua fiice, acesta nu va face aceeasi greseala traumatizanta pentru copii si o va lasa se implice in cresterea si educarea fetitelor atat cat va dori si conform interesului superior al acestora, fiind de acord cu un program consistent de legaturi personale mama-fiice.

Este important ca doamna Cristina Duma sa inteleaga ca cei doi parinti sunt complementari si la fel de importanti in universul copiilor, fiind imperios necesar sa aiba un parteneriat parental responsabil. Este evident ca fetitele isi iubesc ambii parinti si ca au nevoie de prezenta acestora in viata lor, iar domnul Uzunov nu va nesocoti niciodata drepturile fiicelor sale, ale mamei acestora, respectand cu sfintenie cadrul legal existent.

T.A.T.A. este o organizatie neguvernamentala infiintata de taticii care doresc sa fie egali cu mamele copiilor lor in societate, in fata autoritatilor de orice tip si conform legii, care se dedica educarii si cresterii copiilor lor, care inteleg cat de important este rolul tatalui in viata propriului copil.
Membrii T.A.T.A. sunt asadar tatici casatoriti, vaduvi sau divortati, crestini, apartinand altor religii sau atei, care, indiferent de starea materiala, de calificarea profesionala, de nivelul de studii, de numarul de copii, au o trasatura comuna: isi iubesc copiii si vor sa fie prezenti calitativ si cantitativ in viata acestora.

Informatii suplimentare se pot obtine  la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, http://www.t-a-t-a.ro/.

Presedinte,

Bogdan Draghici