Nici un aliment nu e mai sănătos pentru copil decât laptele matern. De acest lucru e convinsă bucureşteanca Roxana Duduş (34 de ani), care încă îşi alăptează fiul de 4 ani.

“Eu încă îl alăptez pe fiul meu, deoarece laptele matern e cel mai natural şi mai benefic aliment pentru un copil. Alăptarea se poate face atât timp cât mama şi micuţul ei simt această nevoie, este încurajarea organizaţiilor mondiale de sănătate”, ne-a explicat Roxana Duduş.

mama-alapteaza

În paralel cu alăptarea, restul alimentelor au fost introduse treptat în meniul lui Darie, ca la orice alt copil. “Băieţelul meu merge la grădiniţă şi se dezvoltă normal, fizic şi psihic. Mai mult, este foarte sănătos. Voi alăpta până când copilul meu se va înţărca natural”, a spus mama.

Are singurul blog despre alăptare

Roxana Duduş e consultantă “La Leche League” (Liga Laptelui) pentru România, o organizaţie internaţională non-profit ce oferă sprijin de la mamă la mamă în alăptare. Pe singurul blog pe această temă, atasatlasanulmamei.blogspot.com, Roxana oferă sfaturi şi le informează pe femei cum pot face faţă problemelor ce apar în hrănirea sugarilor. Dacă o mamă vrea să reia alăptarea copilului ei, poate apela la o consultantă specializată, precum Roxana.

LIBERTATEA