Controversatul Razvan Tranca, chirurgul acuzat ca in 2007 ar fi incercat sa violeze si apoi sa omoare o pacienta, s-a reintors vineri la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitala. Cu toate ca medicul a fost repus in functie de catre conducerea spitalului, Tranca nu poate opera din nou pana nu va trece mai multe examene.
In urma cu aproximativ trei ani, doctorul Razvan Tranca, personajul central al unui scandal sexual cu iz penal, a ramas fara dreptul de a profesa. Chirurgul a fost acuzat atunci de Andreea Mocanu, o fosta pacienta, ca ar fi incercat sa o violeze si apoi sa o omoare. Dupa un proces lung si greu, doctorul, care a scapat cu mai putin de un an de puscarie, a obtinut recent, in instanta, permisiunea de a lucra din nou in spital. Pentru ca de ceva vreme nu a mai pus mana pe un bisturiu, repezentantii Colegiului Medicilor au hotarat insa ca acesta trebuie sa treaca, inainte de a intra din nou in sala de operatii, mai multe examene. Primul dintre acestea este unul psihiatric, pe care il va sustine cu

o comisie din cadrul Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Daca Tranca va trece de aceasta incercare, va urma testarea psihologica si, dupa o perioada in care isi va asista colegii, el va putea profesa din nou. “Personal, m-am hotarat sa ii acord o a doua sansa. Trei ani a stat in procese pentru lucruri grave, cutremuratoare. Sunt curios daca va putea sa isi revina si sa isi faca treaba asa cum o cer standardele acestui spital. Nu poate sa opereze pana nu ii facem examenul psihiatric, asa cum o cer normele. Plus ca de cativa ani nu a mai pus mana pe bisturiu, nu are cum sa opereze asa repede. Trebuie sa munceasca foarte mult ca sa isi revina”, ne-a declarat prof. Dr. Dan Enescu, managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”.

tranca-penal
CANCAN