“Dădacele electronice” sunt soluţia pentru părinţii care nu pot să stea mereu în camera bebeluşilor, dar vor să ştie ce fac aceştia. Producătorii de electronice au realizat aparate care mai de care mai sofisticate, cu ajutorul cărora mămicile pot să-şi supravegheze de la distanţă copiii.

Sistemul care vă permite să-i cântaţi bebeluşului dintr-o cameră alăturată

Videofonul digital e compus din două piese: o cameră video, care se aşază în încăperea unde e copilul, şi aparatul cu ecran, pe care îl ţine părintele. Acest din urmă dispozitiv poate fi setat să redea continuu zgomotele din camera micuţului sau doar când acestea depăşesc o anumită intensitate. Interesant e însă faptul că aparatul îi permite părintelui să îi vorbească bebeluşului şi să-i cânte, chiar dacă se află într-o altă încăpere. Unitatea situată în camera copilului este prevăzută şi cu lampă de veghe, pe care părintele o poate aprinde de la dispozitivul lui. Distanţa dintre dispozitivul care monitorizează copilul şi cel care stă la părinte poate fi de 450 de metri. Încărcarea aparatelor se face la priză. Un set Motorola costă 999 de lei şi se găseşte pe www.erfi.ro.

dadaca11

Alarma care vă avertizează când copilul riscă să se piardă

Alarma de proximitate pentru copii, Kiddo, se utilizează atunci când ieşiţi cu micuţul din casă. Un dispozitiv rămâne la copil şi unul la părinte. Acesta din urmă e avertizat de aparatul său, prin semnale sonore şi luminoase, când micuţul se îndepărtează prea mult. Costă 219,98 de lei şi poate fi găsit pe www.store4kids.ro.

dadaca2

Aparatul care vă anunţă când să schimbaţi scutecul micuţului

Videointerfonul Goscam, cu senzor de urină, mişcare şi sunet, vă permite nu numai să vă supravegheaţi micuţul de la distanţă, ci şi să interveniţi la timp în cazul incidentelor neplăcute în care acesta udă aşternu tul. Are funcţie de detectare a urinei, funcţie de detecţie a mişcării, a sunetului şi posibilitate de urmărire a imaginilor pe ecranul televizorului. Raza de acţiune e de 100 m. Funcţionează alimentat la priză, dar şi cu baterii. Costă 699 de lei şi se găseşte pe site-ul www.lifebeby.ro.

dadaca3

LIBERTATEA