Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. solicita Cabinetului Boc sa majoreze concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului de la doi la trei ani si sa demonstreze astfel romanilor ca nu este rupt de realitate si ca nu are drept obiectiv depopularea Romaniei si traumatizarea parintilor responsabili si a bebelusilor nevinovati.
Cca. 33.000 (treizeci si trei de mii) de tatici se afla in prezent in concediul pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor si-i pot lamuri pe demnitarii Emil Boc, Roberta Anastase, Nelu Botis si Elena Udrea ce inseamna sa fii parinte cu norma intreaga, implicat total in cresterea si ingrijirea unui bebelus.

p1010130
In conditiile in care cresele sunt pe cale de disparitie, iar serviciile la domiciliu (asigurate de bona sau de baby-sitter) nu sunt reglementate si nici certificate calitativ, singura solutie pentru parintii copiilor cu varste de pana la 3 ani este sa se ocupe de cresterea si educarea micutilor pana cand acestia implinesc varsta legala pentru a fi inscrisi la gradinita.
Alianta T.A.T.A. cere guvernantilor sa renunte la intentia iresponsabila de reducere a concediului parental sau a indemnizatiei aferente acestuia si sa respecte cu sfintenie cadrul legal privind dialogul social si asigurarea transparentei decizionale. Astfel, parintii vor afla care sunt argumentele Cabinetului Boc si vor analiza studiile / analizele de impact realizate de expertii guvernamentali, iar dezbaterea publica va oferi solutii optime pentru problemele cu care se confrunta Executivul si Legislativul.
Guvernul Romaniei trebuie sa renunte si la propunerea de modificare a Statutului functionarilor publici, conform careia lucratorii din administratia publica pot fi mutati sau chiar concediati atunci cand se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului. In felul acesta functionarii nu-si vor mai creste bebelusii acasa, fiindu-le teama ca-si vor pierde locurile de munca sau ca vor fi mutati peste noapte la sute de kilometri distanta de domiciliu.
Alianta T.A.T.A. considera ca masurile guvernamentale propuse recent agreseaza familia, traumatizeaza copilul si bulverseaza societatea romaneasca, compromitand definitiv pe cei care sustin aceste proiecte halucianante.
Presedintele T.A.T.A., un parinte aflat inca in concediul parental de doi ani, ii invita pe demnitarii mentionati deja sa fie bone timp de o zi pentru bebelusa Sara, cu promisiunea ca vor fi monitorizati chiar de taticul cu pricina, pentru a li se explica si a intelege in final de ce o bona nu poate ingriji simultan 8, 9 sau 10 bebelusi, asa cum isi imagineaza demnitarii Puterii.
Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/.

PRESEDINTE,
Bogdan Draghici

p1010210