Gata cu temele făcute la lumânare şi cu lipsurile de zi cu zi. Alexandru şi Darius Căşăriu, fraţii premianţi din Popeşti Leordeni care îşi făceau temele la lumânare, au scăpat de neajunsuri. După ce povestea lor a fost publicată în ziarul Libertatea, zeci de cititori i-au ajutat.
Timp de un an şi jumătate, Alexandru (12 ani) şi Darius Căşăriu (10 ani) n-au avut lumină în garsoniera în care locuiesc, din Popeşti Leordeni şi, uneori, nici ce mânca. Greutăţile nu i-au împiedicat însă pe cei doi frăţiori să se ţină de carte şi să fie premianţi. Din fericire, momentele grele prin care au trecut sunt acum doar o amintire. După ce Libertatea a publicat povestea lor, zeci de cititori le-au sărit în ajutor.
“Am primit alimente, bani, haine şi rechizite. O persoană ne-a plătit restanţele la curent, care ajunseseră la 1.800 de lei, şi m-a angajat la firmă. Mulţumesc ziarului Libertatea şi tuturor celor care ne-au ajutat să ieşim din mizerie şi din foame”, ne-a spus Mihai Căşăriu, tatăl băieţilor.
Cei mai fericiţi sunt însă Alexandru şi Darius. “Uraa! Acum avem mâncare şi lumină. N-am văzut atâtea bunătăţi în frigider niciodată. Suc nici nu mai ţin minte de când n-am băut, că tati n-a avut bani să-mi dea. Acum pot să beau cât vreau, că am primit de la oamenii care ne-au ajutat”, ne-a spus fericit Alexandru.

LIBERTATEA