Incredibil! Deşi au fost concepute toate trei în aceeaşi zi, gemenele Bethany şi Megan au aşteptat 11 ani până când să se nască şi cea de a treia soră a lor. Dacă embrionii fertilizaţi din care au ieşit gemenele au fost implantaţi în mama lor în 1998, cel de al treilea a fost îngheţat timp de 11 ani.
Deşi la vremea respectivă fertilizarea in vitro era în etapele ei incipiente şi presupunea un risc uriaş, familia Shepherd şi l-a asumat. „Când a venit pe lume, Ryleigh am fost şocaţi şi eu şi Adrian, soţul meu: semăna perfect cu gemenele”, a declarat mama Lisa, de 37 de ani.

Doctorii îi avertizaseră că îngheţarea embrionului fertilizat presupune anumite riscuri şi că, în momentul implantării, acesta poate fi eliminat de corp. Însă nu s-a întâmplat aşa şi în urmă cu două luni Ryleigh a venit pe lume, cu 11 ani întârziere.

gemene

„Ne-am dorit enorm al treilea copil însă nu mai puteam avea copii. Am început tratamentele de fertilizare în urmă cu cinci ani, însă mi s-a spus să nu risc, pentru că anticorpii din organismul meu vor ataca bebeluşul. Am amânat la nesfârşit, dar iată că într-un final miracolul s-a produs”, a povestit mama pentru Daily Mail. Micuţa Ryleigh a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de „embrionul care a stat îngheţat cel mai mult timp”.

CLICK