Răzvan Trancă, medicul acuzat in 2007 că ar fi violat o pacientă de 17 ani, pe Andreea Mocanu, a revenit ieri in Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. La auzul veştii, victima sa s-a declarat şocată că medicului i se permite să se ocupe din nou de copii.

“Am rămas neplăcut surprinsă că Spitalul Grigore Alexandrescu l-a reprimit la muncă pe cel căruia i se zice medic pediatru. Şi asta în condiţiile în care conducerea de acolo ştie foarte bine prin ce am trecut eu şi cât am suferit”, ne-a declarat, ieri, Andreea Mocanu. Tânăra spune că acest medic ar putea reprezenta un pericol.

“Le sfătuiesc pe toate mamele să fie foarte atente atunci când apelează la acest doctor. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla, mai ales că, până acum, el a fost achitat pentru toate nenorocirile pe care le-a comis”, a mai spus Andreea. Contactat de ziarul Libertatea, Răzvan Trancă a declarat scurt: “Da. Astăzi (ieri, n.r.) m-am întors la serviciu, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Mai multe nu am de zis”.

Deocamdată, nu operează

Pentru că în ultimii trei ani nu a mai operat, el va trece printr-o perioadă de acomodare şi va fi supus mai multor evaluări, înainte de a i se permite să facă din nou intervenţii chirurgicale în spitalul de copii Grigore Alexandrescu.

Medicul a luat patru ani cu suspendare

În 2007, Trancă a fost acuzat de Andreea Mocanu, o pacientă de 17 ani, că ar fi violat-o şi apoi că ar fi încercat să o omoare, aruncând-o de la etajul 6 al locuinţei sale. Instanţa l-a achitat pe medic de acuzaţia de viol, dar l-a condamnat, la patru ani cu suspendarea executării pedepsei, pentru tentativă de omor calificat. Mai mult, judecătorii au decis ca medicul să-i plătească tinerei despăgubiri de 50.000 de lei.

LIBERTATEA