Copiii sunt bucurosi sa-si petreaca timpul impreuna cu parintii. Si adora sa faca diverse lucruri impreuna cu ei. De aceea, cel mai bine este sa-l stimulezi de mic sa citeasca. Iata cateva sfaturi prin care il poti determina pe micutul tau sa-i placa lectura.

Imprastie carti prin toata casa
Traim intr-o lume in care calculatorul si televizorul ii captiveaza pe prichindei si le ocupa cea mai mare parte din timp. Chiar si la varste extrem de fragede. Daca micutul tau face parte din categoria celor atrasi de tehnologia moderna, poti, totusi, sa-i starnesti curiozitatea si placerea de a citi carti, chiar si atunci cand el este tentat sa se joace sau sa butoneze tastele calculatorului. De exemplu, ii poti amenaja un colt de lectura in camera lui, care sa includa fotolii gen perne, o veioza si o mica biblioteca. Ar fi bine sa imprastii carti prin toata casa, in sufragerie, bucatarie sau pe hol, pentru ca le va deschide si va citi macar cateva randuri, fie si din curiozitate.
Lectureaza in fata lui ziare sau reviste
Copilul adora sa aiba propriul permis, asa ca nu ezita sa-i faci abonament la o biblioteca. Insoteste-l de fiecare data cand schimba cartile si lasa-l pe el sa-si aleaga lucrarile preferate. Acasa, citeste-i din carti doar fragmentele care-i trezesc curiozitatea. Inainte sa lecturezi ceva, este bine este sa-i arati un documentar despre cartea respectiva. De asemenea, cand pleci cu el la drum lung, sau chiar spre scoala, in masina, poti folosi cartile in format audio. Nu uita insa ca tu esti primul exemplu pentru el. Tu trebuie sa-i dai startul in cursa pentru lecturat. Nu-i cere niciodata sa citeasca daca tu nu faci acest lucru. Poti lectura un ziar sau o revista, nu neaparat o carte. Dar asigura-te ca vede si el ce faci.

CANCAN