Sefa Inspectoratului Scolar Maramures, Mariana Pop da dreptate taticilor in ceea ce priveste chestiunea discriminarii in manualele scolare, in speta in abecedare. Aceasta este convinsa ca trebuie sa existe un echilibru intre nominalizarea mamei si a tatalui in povestile sau poeziile copilariei.

Poate ca s-au gandit la perioada in care inainte de a merge la scoala copilul e mai apropiat de mama si, probabil, si prin traditie toate poeziile si toate povestile erau cu mama. Dar trebuie si in abecedare sa se schimbe orientarea si trebuie sa consolidam ideea asta sanatoasa ca nu numai mama ii asigura copilului dezvoltarea emotionala, sa spunem. Sunt copii care sunt mult mai atasati de tata decat de mama si atunci sunt convinsa ca trebuie sa fie un echilibru intre nominalizarea tatalui sau a mamei in povesti, poezii s.a.m.d”, a declarat, pentru ziarul nostru, sefa ISJ Maramures.

mariana-pop-isj-mm

Cat priveste acea discriminare despre care vorbesc taticii ca ar apare in abecedarele dupa care invata cei mici, inspectorul scolar general spune ca acest cuvant este “destul de dur, dar trebuie neaparat sa existe un echilibru intre cei doi parinti, cel putin in manualele scolare”.

Asociatia Taticilor din Romania, prin vocea presedintelui Bogdan Draghici, punea in discutie problema discriminarii taticilor in manualele scolare. Pentru a putea dovedi ca se poate vorbi de asa ceva in manualele scolare, taticii din Romania au luat la puricat 3 abecedare aprobate de oficialii Ministerului Educatiei.

CITY NEWS MARAMURES