Alianta T.A.T.A. saluta decizia familiei STEER-MOISESCU de a accepta ca disputa pe care o are cu domnul Csaba Lokodi sa fie mediata de catre specialistii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 3.

Astfel, luni (31 ianuarie) dimineata, la sediul DGASPC Sector 3 se vor intalni tatal si matusa materna a copilului disputat de cele doua familii. Taticul Lokodi este parintele cu drepturi depline asupra fiului sau, insa a propus familiei STEER-MOISESCU (Elena Steer, Olivia Steer Moisescu, Andi Moisescu) un program de trecere graduala a baiatului sau de la rudele mamei la tatal sau si la familia paterna, asa cum este legal, firesc si benefic pentru copil.

Fiind membru al Aliantei T.A.T.A., domnul Lokodi a beneficiat de suportul organizatiei pentru a-si recastiga si de facto statutul parental si pentru a se putea ocupa de cresterea si educarea fiului sau, ramas din pacate orfan de mama in luna decembrie.

tata-lokodi

Tatal a facut apel la autoritatile competente pentru ca drepturile sale si ale copilului sau sa fie protejate, incercand permanent sa solutioneze pe cale amiabila disputa cu familia materna, provocata de dorinta acesteia de a retine copilul si dupa decesul mamei sale. Domnul Lokodi a pus erorile familiei materne pe seama durerii uriase resimtite de toti cei care au iubit-o pe mama copilului sau, dar nu a renuntat niciodata la drepturile sale parentale, fiind motivat permanent de afectiunea parinteasca pentru fiul sau.

Deoarece familia materna locuieste in sectorul 3 al Capitalei, copilul fiind adus aici de la Oradea, tatal a sesizat DGASPC Sector 3, pentru a solutiona pe cale pasnica acest diferend care poate afecta grav interesul superior al fiului sau. Consiliat de T.A.T.A., domnul Lokodi a fost de acord chiar cu o restrangere temporara a drepturilor sale parentale, propunand familiei materne un plan de trecere treptata a copilului de la rudele mamei la tatal sau, dublat de un program de consiliere psihologica atat de necesar unui copil care si-a pierdut unul dintre parinti la o varsta atat de frageda.

andi-moisescu-olivia-steer0

Luni dimineata va avea loc asadar medierea disputei la sediul DGASPC Sector 3, urmand ca dupa pranz tatal sa-si poata imbratisa din nou fiul pentru prima data in 2011, iar seara sa participe impreuna – copil si parinte - la o sedinta de consiliere psihologica. Copilul va petrece tot mai mult timp cu parintele sau, pentru ca pana la 15 septembrie sa se poata face trecerea completa catre familia paterna, iar copilul sa fie integrat unui program prescolar in localitatea de domiciliu a tatalui sau. Implicarea familiei materne in cresterea si educarea baiatului va ramane importanta, tatal dorindu-si ca rudele copilului sa beneficieze de un program consistent de legaturi personale, pentru ca fiul sau sa se bucure de afectiunea tuturor celor dragi si pentru a creste intr-un mediu familial armonios.

Informatii suplimentare se pot obtine  la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, http://www.t-a-t-a.ro/ .

PRESEDINTE,

Bogdan Draghici