TIMIS. Drama intr-o familie din Jimbolia! Tata si fiica au fost descoperiti spanzurati in propria casa. Intreg orasul este in stare de soc. Nimeni nu isi explica incredibila nenorocire. Politistii au inceput cercetarile.

Trupurile celor doi au fost gasite atarnand de o grinda in podul casei. Tatal, Romulus Fiscusan, avea 35 de ani, iar fiica lui, Alexandra Fiscusan, 6.

Se pare ca barbatul si-a omorat copila, apoi s-a sinucis. Tatal isi crestea singur fetita de mai bine de 3 ani de cand se despartise de  mama micutei. Cumplita descoperire a fost facuta de bunica fetitei. Ea si-a gasit fiul si nepotica atarnand in streanguri in podul casei.

Rudele barbatului povestesc ca dupa divort, fetita i-a fost incredintata de instanta tatalui, iar mamei i s-a dat doar drept de vizita. Familia spune ca, daca la inceput, femeia nici n-a vrut sa auda de copil, de la o vreme incoace il tot sacaia sa i-l dea mai des. Mai mult, adauga rudele, mama se pregatea sa plece pentru o perioada in strainatate si barbatului ii era teama ca nu cumva aceasta sa ia fetita de tot.

Rudele barbatului mai povestesc ca aseara au vazut-o pe micuta ultima oara si pe tatal ei si nimic nu prevestea o asemenea nenorocire. Stiau ca nu se intelegea defel cu fosta soacra si ca aceasta ceruse si ea incredintarea custodiei copilului motivand ca barbatul nu poate intretine fetita din banii pe care ii castiga muncind cu ziua pe la oameni prin Jimbolia. Bunica a cerut sa se ocupe ea de cresterea copilei.

Vestea ca micuta a fost spanzurata de propriul tata a cazut ca un trasnet asupra mamei. Femeia, in varsta de 27 de ani,  a venit intr-un sufleta sa afle ce s-a intamplat. Spune ca nu avea de gand sa plece nicaieri si ca cele sustinute de rudele barbatului sunt simple nascociri. “Am tot ce imi trebuie aici in Jimbolia, afacere, casa, de toate. Nu voiam sa plec cu copilul din tara. Voiam doar sa o tin o luna cu mine peste vara. A fost un tata bun pentru copilul meu, dar fata mea nu merita o asemenea soarta”, a declarat mama fetitei.

Unchiul copilei, dinspre mama, este convins ca barbatul a omorat copilul ca sa nu i-l lase femeii peste vara asa cum convenisera. “De asta a omorat-o, ca sa nu i-o lase. Vroia sa o tina o luna cu ea. Si uite ce nenorocire s-a intamplat“, a declarat fratele mamei.

Oamenii din Jimbolia, vecini sau simple cunostinte, sunt uluiti de cele petrecute. Nimeni nu-si explica teribila intamplare. Pe strada, pe la colturi, in magazine, toata lumea numai despre tragedia din familia Fiscusan vorbeste. Localnicilor nu le vine sa creada ca s-a putut petrece o asemenea tragedie in casa unor oameni linistiti si muncitori.

OPINIA TIMISOAREI