Alina (31 de ani), fiica lui Ion Crăciunescu (61 de ani), preşedintele CCA nu este o obişnuită a apariţiilor în mass-media. Dimpotrivă. Cu toate acestea, a acceptat să vorbească în premieră despre relaţia pe care o are cu tatăl său şi despre simpatiile ei fotbalistice. Despre viaţa personală? Nici un cuvinţel.

Libertatea: Puţină lume ştie că Ion Crăciunescu are şi o fată…
Alina Crăciunescu: Nu-mi place să apar prin ziare. De altfel, îţi spun de la bun început că nu-ţi voi dezvălui nimic legat de viaţa mea personală. Nu sunt genul de femeie care să-şi pună viaţa pe tapet.

Să vorbim atunci despre fotbal…
Nu pot spune că sunt o microbistă, dar îmi place să urmăresc meciuri de calitate.

Ai o echipă preferată?
M-am născut în Oltenia şi am simpatizat dintotdeauna Universitatea Craiova.

Mergi pe stadion?
De regulă, merg la meciurile echipei naţionale. Sau atunci când formaţiile româneşti joacă în cupele europene.

Cum e relaţia dintre tine şi domnul Crăciunescu?
E o relaţie apropiată, ca între tată şi fiică. Tata a fost lângă mine tot timpul, motiv pentru care îi mulţumesc.

Pare totuşi un tip sever…
E un om foarte corect. Nu-i place să fie minţit. Dacă promite ceva, se ţine de cuvânt. E foarte punctual. Pentru cine nu-l cunoaşte poate părea un om sever. Dar are un suflet uriaş.

Recent, a fost numit şef al arbitrilor…
Arbitrajul e viaţa lui. Îi va fi foarte greu în această funcţie, dar am mare încredere în el, deoarece este ambiţios şi tenace.

Se ştie că domnul Crăciunescu e un excelent bucătar…
Nu ascund faptul că-i dau deseori telefon să-l mai întreb câte ceva din secretele gătitului. Tata e maestru la preparatele din carne de vită, la fripturi, la ciorbe şi, mai ales, la Tiramisu, prăjitura mea preferată.

Alina a cochetat, în trecut, cu lumea sportului. “Am fost arbitru de handbal. Nici nu cred că se putea altfel, deoarece la noi în familie arbitrajul este o tradiţie. Am «fluierat» foarte multe meciuri. Handbalul e un sport pe care-l ador. Plecând din ţară, la studii, nu am mai putut continua să arbitrez”, ne-a declarat Alina. Ion Crăciunescu mai are un băiat, Teodor, care este arbitru de fotbal.