Biografia legendarului director al Apple Steve Jobs, care apare astăzi în Statele Unite, realizează portretul unui bărbat complex, care a refuzat întotdeauna să îl întâlnească pe tatăl său biologic, relatează AFP.
“Când am căutat-o pe mama mea biologică, evident că îl căutam și pe tatăl meu biologic. Am aflat puține lucruri despre el și nu mi-a plăcut ce am aflat”, a povestit Jobs biografului său Walter Isaacson, într-un interviu sonor difuzat joi de postul de televiziune CBS.
Adoptat la naștere de un cuplu de californieni modești, Jobs l-a identificat până la urmă pe tatăl lui, descoperind că a avut deja ocazia să îi strângă mâna: acest american născut în Siria și cu numele de Abdulfattah Jandali, care își spunea John, avea un restaurant cu specific mediteranean în Silicon Valley, unde Jobs a luat cina adeseori.
“Îmi amintesc că m-am întâlnit cu proprietarul (restaurantului), care era originar din Siria și căruia îi cădea părul. I-am strâns mâna, el mi-a strâns, de asemenea, mâna”, povestește el.
Jobs însuși a explicat că i-a cerut surorii sale vitrege, cu care avea relații bune, să nu dezvăluie identitatea tatălui său: “Am devenit bogat și mă tem că mă va șantaja sau că va alerta presa”, s-a justificat el, potrivit unui extras dintr-o carte publicată de Huffington Post.

CURENTUL