Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. face apel la mass-media sa boicoteze toate evenimentele fotbalistice din Romania. Meciurile de fotbal trebuie asimilate competitiilor full-contact, conform Codului de Reglementare a Continutului Audiovizual, si trebuie difuzate numai in intervalul orar 23.00-6.00, pentru ca  prezinta in mod repetat: violenta fizica, psihica sau de limbaj.
Faptele abominabile comise la meciul STEAUA-PETROLUL demonstreaza o data in plus ca CNA trebuie sa ia masuri dure pentru a proteja publicul telespectator si mai ales copiii. T.A.T.A. a cerut deja preşedintelui interimar al Comisiei de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), avocatul Gatejan Florin, să demisioneze, contribuind astfel la deparazitarea la vârf a LPF. Deciziile comisiei prezidate de avocatul Florin Gatejan, alias Patanu’, sunt penibile şi şocante, fiind de fapt o instigare la violenta si reclamand anchetarea membrilor Comisiei alaturi de agresorii de pe teren si din tribune.

Este revoltător ca violentele petrecute pe terenul de fotbal şi văzute în direct de o ţară întreagă să fie trecute cu vederea de către Comisia de Disciplină, care nu face decât să instige la violenţă şi să promoveze astfel agresivitatea pe stadioane. Bataia generala de la la meciul de fotbal STEAUA-RAPID este exemplul cel mai recent. Justificările preşedintelui Gatejan – Patanu’ sunt halucinante, descalificându-l încă o dată pe controversatul avocat.

„Comisia de Disciplină poate sancţiona abaterile grave care nu au fost văzute de arbitru şi în privinţa cărora exista înregistrări video. Nu sunt abateri grave, nu sunt jucători răniţi, pe jos. Dacă arbitrul nu vedea, atunci trebuia să luăm măsuri împotriva ăstora, dar arbitrii au fost acolo”, a spus Florin Gatejan.

Iata ca la o saptamana dupa aceasta declaratie iresponsabila, un scelerat a incercat sa omoare un jucator chiar in timpul meciului, iar coechipierii acestuia l-au maltratat drept pedeapsa, oferind asistentei de pe stadion si din fata televizorului scene de cosmar. Standardele presedintelui Patanu’ au fost astfel realizate foarte rapid.

Meciurile televizate s-au transformat cu largul concurs al Comisiei de Disciplină a LPF în evenimente INTERZISE MINORILOR, atât ca telespectatori cât şi ca spectatori pe stadion. Ca părinţi responsabili nu ne mai putem duce copiii pe stadion şi nu-i mai putem lăsa în faţa televizorului să le urmărească, pentru că manageri iresponsabili ai fotbalului romanesc instiga la violenţă sau apără agresorii de pe teren şi din tribune.

Actualul preşedinte al Comisiei de Disciplina s-a remarcat drept un avocat certat cu legea şi cu codul deontologic al profesiei sale. Sunt notorii din păcate nu doar antecedentele sale bahice ci şi conduita sa “profesională” din sala de judecată, acolo unde îşi potopeşte adversarii cu ameninţări şi cu calomnii, acolo unde îi ocărăşte pe magistraţi, acolo unde propune clienţilor soluţii şocante, de genul lichidării fizice a celor cu care se judecă, acolo unde etalează violenta verbală şi fizică.

Avocatul Gatejan alias Patanu’ se laudă cu conexiunile sale din magistratura dar şi din lumea interlopă, se împăunează public cu accesul sau la reţele oculte care maculează imaginea justiţiei romane, fiind autorul unor fapte care îl recomandă nu drept un FOST JUDECĂTOR ci din păcate un VERITABIL INTERLOP. Există înregistrări video în care acesta îşi descrie faptele penale, face apologia crimelor sale şi se considera imun în fata procurorilor. Una dintre proptelele înalte pe care le invoca public este chiar fostul procuror general DAN VOINEA, prezentat de Patanu’ drept NASUL său. Interesant este că pe lângă calitatea de FIN al procurorului Voinea, preşedintele Gatejan era şi avocatul patronului Stelei, care era anchetat penal chiar de către NASUL-PROCUROR într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului Militar.

Patronul Stelei a dezvăluit încă din aprilie 2010 că-i dădea lui Florin Gâtejan, vicepreşedintele Comisiei de Disciplină, câte 200-300 de euro când se vedea cu el. “Eram prieten cu cei de la comisia asta de acum, unde e Paţanu (n.r. - Florin Gâtejan), îmi cereau şpagă aşa, ca prieteni, în glumă, şi le dădeam câte 200-300 de euro, ce era să fac!” Florin Gâtejan a reacţionat surprinzător de calm la acuzele lui Gigi Becali. El nu a negat că primea respectivele sume, dar a spus că erau justificate legal. “Eu eram avocatul lui Becali şi i-am câştigat vreo cinci-şase procese. El nu mă plătea pe loc, se acumulau datoriile, fireşte că atunci când ne vedeam îi ceream banii şi el îmi dădea câteva sute de euro. Dar erau banii pentru onorariile mele. Eu l-am apărat şi când i-am luat carnetul auto reţinut de generalul Zaharia, şi-n procesul cu CTP-ul, şi în multe altele”, a spus Paţanu.

Nu întâmplător la SPORT.RO, patronul George Becali a făcut următoarele afirmaţii: „Ce să judece Paţanu` (Florin Gâtejan, noul şef al Comisiei de Disciplină – n.n.), cică e el acum şeful Comisiei. Păi i-o fi dat Copos vreo 1.000 de euro la începutul campionatului, ce să judece ăsta? Sau Vamă i-o fi dat 1.000 de euro la începutul campionatului.” (…) „Gâtejan a luat câteva mii înainte să judece, ne-a dat verdictul „inadmisibil”, ăsta e un moş la 60 de ani.” (…) „Din toată Comisia de Disciplină, doar doi-trei sunt pretabili la şpagă.”(…) „Îi dau 10.000 lui Paţanu` la începutul campionatului şi nu mă doare capul, îi zic, «ia mă 10.000» şi toată Comisia e a mea.”

Alianţa T.A.T.A. va continua să dezvăluie faptele de natura penală ale actualului preşedinte al Comisiei de Disciplină a LPF şi antecedentele sale din lumea justiţiei şi din lumea fotbalului până când numitul Florin Gatejan alias Patanu’ se va retrage din Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal, luându-i cu sine şi pe colegii contaminaţi de acesta.

T.A.T.A. solicita jurnalistilor sa boicoteze toate meciurile de fotbal ale echipelor romanesti, prezentand doar rezumate care sa prezinte golurile marcate si scorurile finale. In schimb, presa are obligatia sa acorde spatii largi anchetelor penale care-i vizeaza pe conducatorii fotbalului mioritic, pana cand managerii certati cu legea vor parasi functiile pe care le ocupa in prezent.

Rezultate catastrofale, coruptie generalizata, violenta extrema, acestea sunt performantele fotbalului romanesc in prezent. Mass-media aloca spatii uriase unui fenomen sportiv nociv pentru societate, in timp ce alte sporturi sunt aproape ignorate de jurnalisti, desi ofera satisfactii uriase si performante sportive uluitoare. La fotbal am ajuns ca natiune pe locul 55 in lume, dupa Jamaica, Panama sau Burkina Faso, insa castigurile fotbalistilor si ale managerilor acestora sunt uriase, invers proportionale cu esecurile penibile.

Presa si autoritatile centrale si locale nu onoreaza sportivi de exceptie, antrenori de legenda si manageri sportivi de excelenta din sporturi care promoveaza culorile Romaniei si ne atrag admiratia intregului mapamond. T.A.T.A. face apel la decidentii din administratie si la mass-media sa finanteze si sa promoveze adevaratii campioni care reprezinta modele pozitive pentru societatea romaneasca. Performerii din GIMNASTICA, SCRIMA, HANDBAL, CANOTAJ, CAIAC-CANOE, TENIS, TENIS DE MASA, SAH, ARTE MARTIALE, JUDO, POLO sunt printre cei mai buni pe plan international, castigand anual sute de medalii la campionate europene si mondiale. Cu toate acestea li se acorda spatii infime in presa scrisa si audiovizuala, iar autoritatile publice nu-i recompenseaza pentru performantele lor uriase.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, de pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .

PRESEDINTE,

Bogdan Draghici