T.A.T.A SUSTINE O MAMA SEPARATA ABUZIV DE FIICELE SALE
CAZUL SOGOR DIN POPESTI-LEORDENI ESTE MAI GRAV DECAT CAZURILE COLUMBEANU SI TRUICA

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. sustine in demersurile sale pe mamica COSMINA SOGOR, un parinte chinuit in ultimul an de sotul sau si de familia paterna a fiicelor sale, care-i interzic sa-si auda si sa-si vada copilele, sa le ia la domiciliul matern din Bucuresti si sa le ofere afectiunea materna, desi minorele i-au fost incredintate inca din luna iulie 2011 si are conditii optime de crestere si de educare pentru fiicele sale.
Presedintele T.A.T.A. a decis sa o reprezinte personal pe mamica COSMINA GABRIELA SOGOR in relatia cu toate autoritatile publice competente sa protejeze copiii acesteia, hotarand sa compara in fata instantelor de judecata pentru a apara interesul minorelor si drepturile mamei, pentru a salva legatura afectiva mama-copii si a le permite din nou celor trei – mama si fiice - sa aiba  o viata de familie normala.

familiale
Situaţia de abuz emoţional grav la care sunt supuse minorele consta în faptul ca discernãmântul copiilor este afectat grav de tatã (SOGOR LAURENTIU, team-leader la UNICREDIT TIRIAC BANK) si de familia extinsa paterna prin comiterea unor fapte reprobabile, care au culminat cu maltratarea fizica a mamei si a bunicii materne in prezenta celor doua fetite precum si cu sechestrarea copilelor la o adresa necunoscuta mamei lor.
Din declaratiile tatalui si din faptele acestuia rezulta ca a decis sa decada mama in fapt din drepturile parentale, supraordonandu-se justitiei romane si autoritatilor publice, ignorand total legislatia in vigoare privind drepturile copilului si hotararea judecatoreasca de incredintare a copiilor catre mama lor. Doamna Cosmina Sogor a fost lasata sa-si vada fiicele doar de 4 ori in cele 8 luni care au trecut de la pronuntarea sentintei civile de incredintare, petrecand cu copiii sai  IN TOTAL 6 ore in decurs de 240 de zile, conditiile asigurate de familia paterna vizitelor mamei fiind caracteristice unui lagar de concentrare.

sogor
Mama a aflat cu stupefactie de la fiicele sale la ultima intalnire din decembrie 2011 ca sunt coborate in beciul casei, atunci cand mama sau alte persoane bat la usa imobilului, pentru a se zadarnici astfel orice tentativa de preluare a copiilor de mama lor in baza hotararii judecatoresti. Tatal le-a desenat copiilor un SOTRON in pivnita, pentru a se putea juca atunci cand sunt sechestrate acolo, pana cand familia paterna considera ca “pericolul” a trecut.
Mai mult, tatal si familia paterna le spun copiilor despre mama lucruri de natura a-i speria si ii folosesc, fara remuscari si fara a se gandi la ei, pentru a se razbuna pe mama, pentru ca aceasta le poate oferi fiicelor sale un mediu familial impecabil. Interpretarea hotararilor judecatoresti si aplicarea  lor dupa bunul plac al tatalui nu sunt in interesul superior al copiilor. Hotararea judecatoreasca a fost data tocmai pentru că tatal nu intelege că fiicele sale au drepturi dincolo de drepturile sale ca parinte si că trebuie să respecte in primul rand drepturile propriilor sai copil, dacă intr-adevar este un parinte responsabil.
Tatal urmareste prin orice mijloc sa o indeparteze pe mama de minore, pentru a le crea fetitelor convingerea ca aceasta le-a abandonat, ca nu le mai iubeste si ca reprezinta un pericol pentru proprii sai copii.
In prezent, mama nu stie unde se afla fiicele sale si nici daca mai sunt in viata, deoarece acestea nu au mai frecventat cursurile Gradinitei “INIMA LUI ISUS” din loc. Popesti-Leordeni, fiind retrase de tata din noiembrie 2010, in conditiile in care fiica cea mare va implini 7 ani pe data de 18 martie si ar trebui sa finalizeze cursurile grupei pregatitoare.
Desi mama copilelor le-a inscris pe acestea la o alta unitate de invatamant si la un medic de familie, minorele sunt in continuare private de tatal lor atat de asistenta medicala cat si de pregatirea prescolara benefica si fireasca la varsta lor.

la-gradinita
Mama a decis asadar sa declare disparitia fiicelor sale la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu, unde se instrumenteaza si alte dosare penale in care tatal SOGOR LAURENTIU are calitatea de faptuitor sau de invinuit. Revoltator este ca atat procurorii (de exemplu: procuror DAINA ELENA CRISTINA) cat si politistii din Popesti-Leordeni, care instrumenteaza dosarele penale ale functionarului bancar SOGOR, au preferat sa tergiverseze luni de zile solutionarea acestor dosare, unii dintre acestia recomandandu-i chiar mamei indurerate sa renunte la copiii sai.
Doamna Cosmina Sogor a apelat la serviciile domnului executor judecatoresc MARIUS CRAFCENCO, Presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, solicitandu-i sa puna in executare silita Sentinta civila nr. 2596/2011 pronuntata de Judecatoria Cornetu, prin care cele doua minore au fost incredintate mamei lor. Executorul judecatoresc s-a deplasat impreuna cu jandarmii la domiciliul tatalui si au fost sfidati de acesta, in conditiile in care el a refuzat categoric sa permita incredintarea copiilor catre mama, afirmand ca minorele nu sunt la domiciliu si ca nu doreste sa indice locul unde se afla in prezent.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ILFOV s-a implicat prompt in solutionarea acestui caz deosebit de grav, pentru a apara drepturile copiilor abuzati, insa functionarii DGASPC, care s-au deplasat atat la domiciliul tatalui cat si la gradinita din localitate, s-au lovit de acelasi refuz categoric de a da curs solicitarilor si recomandarilor formulate de psihologi si de asistentii sociali, acestia neputand nici macar sa se asigure ca cele doua copile mai sunt in viata.

mami-si-printesele1
Demersurile T.A.T.A. in Dosarul SOGOR vizeaza implicarea Avocatului Poporului, a ministrului justitiei si a Presedintelui Romaniei in solutionarea unui caz devenit din pacate emblematic pentru societatea romaneasca, in conditiile in care tot mai multi copii sunt traumatizati grav de parinti sau de alte rude, care refuza sa respecte drepturile copilului garantate de legislatia in vigoare si de hotararile judecatoresti pronuntate de justitia romana.
T.A.T.A. va organiza impreuna cu mama COSMINA SOGOR actiuni de protest la sediul AVOCATULUI POPORULUI, la sediul MINISTERULUI JUSTITIEI si la sediul ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE, solicitand totodata audiente la demnitarii respectivi. Copiii doamnei Cosmina Sogor sunt abuzati grav de tata si de familia paterna cu largul concurs al autoritatilor competente sa protejeze interesul superior al celor doua fetite.
Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .

Bogdan Draghici

hotarare-judecatoreasca-sogor-cosmina

incuviintare-executare-silita EXECUTOR CRAFCENCO -  PRESEDINTELE UNEJ

DECLARAREA DISPARITIEI MINORELOR

Catre
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu
Localitatea Cornetu, şos. Alexandriei nr. 126, jud. Ilfov
Tel./Fax: 021.468.93.70
E-mail: pj_cornetu@mpublic.ro
Website: http://pcabucuresti.mpublic.ro

DOMNULE PRIM PROCUROR,

Subsemnata, Sogor Cosmina-Gabriela, cetatean roman, avand domiciliul in localitatea , in calitate de parinte (mama), precum si in calitate de reprezentant legal (conform Sentintei Civile nr. 2596 din data de 12 iulie 2011 pronuntata de Judecatoria Cornetu in dosarul 7154/1748/2010), a fiicelor mele, formulez prezenta
PLANGERE
prin care respectuos va aduc la cunostinta de faptul ca de la data emiterii Sentintei Civile nr. 2596 din data de 12 iulie 2011 pronuntata de Judecatoria Cornetu in dosarul 7154/1748/2010, subsemnata incepand cu data de 12 decembrie 2011 nu am avut contact si/sau informatii cu sau despre fiicele mele, minora SOGOR Ileana, nascuta la data de 18.05.2005, respectiv minora Sogor Maria, nascuta la data de 04.04.2007(de la aceasta data nici vecinii si nici educatoarea care venea la domiciliul tatalui nu au mai vazut minorele) fapt ce ma determina in mod temeinic ca fiicele mele fie au fost rapite, fie au disparut de la ultimele domicilii la care ar fi trebuit sa fie stabilite, in speta domiciliul stabil al numitului Sogor Laurentiu, din localitatea Popesti-Leordeni. Tin sa precizez ca singurul contact pe care l-am avut cu minorele dupa ce a fost data sentinta in 12 iulie 2011 a fost in data de 1 octombrie 2011, 5,10 si 11 decembrie 2011.
Totodata mentionez si faptul ca subsemnata in repetate randuri am incercat sa iau legatura cu fiicele mele, incercand deasemenea sa pun in aplicare dispozitiile Sentintei Civile nr. 2596 din data de 12 iulie 2011 pronuntata de Judecatoria Cornetu in dosarul 7154/1748/2010, lucru imposibil de realizat astfel dupa cum am mentionat anterior, motivat de faptul ca am temeri intemeiate ca fiicele mele fie au fost rapite, fie au disparut.
Fata de cele mai sus mentionate, va solicit respectuos DOMNULE PRIM-PROCUROR sa dispuneti masurile legale ce se impun.
In sustinerea prezentei, atasez in copii conforme cu originalul, urmatoarele:
-    C.I. subsemnata;
-    Certificat de nastere a fiicei mele, minora SOGOR Ileana, nascuta la data de 18.05.2005;
-    Certificat de nastere a fiicei mele, minora SOGOR Maria, nascuta la data de 04.04.2007;
-    Fotografii ale fetitelor mele SOGOR Ileana si SOGOR Maria;
-    Sentinta Civila nr. 2596 din data de 12 iulie 2011 pronuntata de Judecatoria Cornetu in dosarul 7154/1748/2010;
-    Procesele-Verbale de Deplasare, intocmite in dosarul de executare nr. 517/2011, de B.E.J. Bucur Giurgea, cu sediul in Bucuresti, B-dul. I.C. Bratianu nr. 44, sc. A, et. 2, ap. 18, sector 3, la data de 8 septembrie 2011 ora 10:12, la data de 14.12.2011 ora 14:45, la data de 13.12.2011 ora 11:15, la data de 08.09.2011 ora 10:12; respectiv la data de 20.12.2011 ora 8:50.
Cu deosebita consideratie,
Sogor Cosmina-Gabriela

Domnule Presedinte al Aliantei T.A.T.A.,
Ma numesc Cosmina Sogor, am 32 de ani si sunt mama fetitelor Ileana (7 ani) si Maria (5 ani).
Sunt in proces de divort cu sotul meu Sogor Laurentiu din 10.09.2010 inca nefinalizat. In data de 12.07.2011 am primit custodia temporara pana la finalizarea procesului de divort a fetitelor prin ordonanta presedintiala. El refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti si datorita unor dificultati procedurale pe care am sa le detaliez ulterior nu am reusit nici pana acum sa iau copii si nici macar sa le vad de-a lungul acestor 8 luni mai mult de 4 ori. Vreau sa fac public cazul meu pentru ca imi doresc ca autoritatile sa se autosesizeze si sa primesc sprijin in punerea in aplicare a sentintei judecatoresti.
Mentionez ca in ciuda tuturor eforturilor mele legale si justificate prin dovezi (hotarari judecatoresti, certificate de la Protectia Copilului, si Gradinita “Inima lui Isus” Popesti Lerodeni, plangeri penale, disparitia fetitelor, dovezi de refuz de executie etc.), institutiile avizate nu se pot coordona pentru a-mi acorda sprijinul necesar.
Mai mult decat nerespectarea hotararii judecatoresti, sotul meu mi-a limitat accesul la fetite pe care in 8 luni le-am vazut de 4 ori timp de cateva ore (1 oct, 5 dec, 10 dec.,11 dec.), acestea nu au acces la invatamantul de masa, nici la ingrijiri medicale, tatal lor refuzand sa dea vreo explicatie autoritatilor in legatura cu aceasta decizie luata.
De mai bine de 2 ani ma lupt cu un sistem care e format din oameni care imi dau dreptate si ma compatimesc, dar nu ma pot ajuta (DGASPC imi spune ca tatal isi abuzeaza copiii si le incalca drepturi fundamentale, politia imi spune ca ei nu imi pot da copii, ci legea si ca nu se baga intr-o disputa familiala, uitand ca exista o hotarere judecatoreasca in acest sens, procuratura desi a deschis dosare de urmarire penala, inca nu a dispus nici o masura impotriva lui de 8 luni, executorul judecatoresc spune ca se denigreaza daca mai face o executare si prin urmare nu are cum sa ma ajute etc.). Sotul meu continua sa ignore toate aceste masuri legale, iar eu ma vad in situatia in care desi am legea de partea mea nu e nimeni interesat sa o aplice.
Fetitele mele plang de cate ori ma vad si nu inteleg situatia, fiind izolate de orice alte medii adecvate varstei lor si traumatizate de imaginea pe care sotul meu le-o creaza despre mine si presupusul meu abandon.
Povestea mea este foarte lunga am dovezi pentru toate cele declarate si sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta pentru ca sunteti ultima mea speranta dupa lungul sir de avocati, politisti, detectivi, procurori, judecatori, executori etc.
Mai jos gasiti pentru autentificarea celor spuse: toate procesele, plangerile si executarile facute, cum spuneam am o lunga lista de acte dovediatoare de la Directia de Protectia Copilului, Politie, Procuratura, Judecatorie, IML, Gradinita, Medic de familie etc.