Mama Cosmina Sogor si tatal Vlad Luchian au revenit saptamana aceasta in universul micutilor de care fusesera separati cu largul concurs al autoritatilor publice inerte, insensibile si incapabile sa aplice cadrul legal existent.
T.A.T.A. a fost de partea mamei chinuite de tatal iresponsabil
Joi, 15 martie 2012, mama Cosmina Sogor a reusit dupa mai mult de un an de zile sa-si readuca fiicele acasa. Aceasta era separata abuziv de cele doua fetite, desi din luna iulie 2011 minorele ii fusesera incredintate de Judecatoria Cornetu.
Autoritatile competente au intervenit in forta in sfarsit, cooperand aproape perfect pentru a solutiona acest caz deosebit de grav. Executorul judecatoresc Marius Crafcenco, insusi Presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, secretarul orasului Popesti-Leordeni, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov au descins la imobilul din Popesti-Leordeni al tatalui iresponsabil. Anterior, Sogor Laurentiu fusese deja trimis in judecata ca inculpat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu, fiind pasibil de o condamnare penala privativa de libertate.
Insotiti de echipe de reporteri de la KANAL D, NASUL TV, TVR, REALITATEA TV, ROMANIA TV, ACASA TV, mamica indurerata, liderul T.A.T.A. si reprezentantii autoritatilor sesizate au gasit poarta zavorata, pe care atarna ca de obicei un lacat masiv. Cu toate acestea, speriat de posibila condamnare penala si de pericolul de a fi concediat de la banca unde ocupa o functie de conducere, tatal-inculpat a scos spasit copilele din imobilul unde le sechestrase timp de un an, interzicandu-le sa mai mearga la gradinita si coborandu-le in beci, atunci cand se incerca fara succes punerea in executare a sentintei civile de incredintare a fetitelor catre mama lor.
Copilele i-au sarit mamei in brate, fericite ca in sfarsit isi regaseau mamica iubitoare. Functionarii publici au intrat in imobil si au coborat in pivnita, acolo unde au descoperit si sotronul pe care tatal il amenajase pentru ca fetitele sa suporte mai usor regimul de beci.
Duminica, 18 martie, fiica cea mare a implinit 7 ani, fiind sarbatorita asa cum merita orice copil si cu atat mai mult un copil atat de incercat in ultima vreme din cauza deciziile iresponsabile ale familiei paterne.
T.A.T.A.. o va sprijini in continuare pe mama Cosmina in demersurile sale, pentru ca interesul copiilor sa fie protejat permanent si ferm de abuzurile tatalui, care va fi trimis spre expertizare psihiatrica si va raspunde pentru toate faptele sale reprobabile, care au continuat si dupa data de 15 martie.
Liderul T.A.T.A. a fost injurat de celebra sportiva Viorica Susanu
Sambata, 17 martie, insotit de liderul T.A.T.A., fostul sot al multiplei campioane la canotaj, domnul Vlad Luchian, a reusit sa-si mangaie copilul dupa luni de chin si de separare de fiica sa.
Sustinuta de chestorul de politie Elisabeta Lipa in demersurile sale abuzive, ilegale si traumatizante pentru propriul copil, mama Viorica Susanu a decis sa-l decada din drepturile parentale pe fostul sot, ignorand cadrul legal si hotararile judecatoresti.
Astfel, desi celebra mama a lipsit din Romania cca 6 saptamani, fiica sa nu a ramas in grija tatalui si nici macar nu si-a putut vedea sau auzi parintele, pentru ca asa a decis campioana care crede ca medaliile tin loc de afectiune si implicare materna.
Confruntata cu o reactie ferma si fireasca din partea tatalui abuzat, care a deschis un nou proces privind custodia copilului, si deranjata evident de implicarea Aliantei T.A.T.A., doamna Susanu a respins categoric orice demers privind solutionarea amiabila a disputei parentale, gasind de cuviinta sa-l gratuleze pe liderul T.A.T.A. cu invective nedemne de un port-drapel al Romaniei la marile competitii sportive.
Din cauza ca miercuri, 21 martie, la Judecatoria Sectorului 3, va incepe noul proces intentat de tatal Vlad Luchian, care este asistat de T.A.T.A., mama a fost de acord sa-I incredinteze copilul in acest weekend, dupa cca 2 luni de excludere totala a tatalui din universul fetitei.

p1000326
Micuta s-a bucurat nespus sa-si revada parintele, potopindu-l cu pupicii de care-i era atat de dor tatalui sau. Parintele isi doreste sa petreaca mai mult timp cu fiica sa, considerand chiar ca-I poate oferi conditii mai bune la domiciliul sau, din cauza ca mama este mai mult plecata in cantonamente si la concursurile sportive, fiind o prezenta meteorica in viata copilului, care este de fapt crescuta de bona si care ramane periodic “orfana” si de mama si de tata, desi amandoi traiesc si ar trebui sa fie implicati in cresterea si in educarea sa.
Liderul T.A.T.A. s-a deplasat cu tatal Vlad Luchian si in judetul Galati, acolo unde este lasat copilul de mama sa pe post de colet la bunicii materni, atunci cand mega-campioana lipseste din tara sau pleaca in cantonamente mai lungi. Tatal a cerut si ajutorul autoritatilor locale si judetene din Galati, insa acestea nu au reusit sa o induplece pe mama Susanu Viorica sa respecte cadrul legal si hotararile judecatoresti.

p1000325
Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .
PRESEDINTE,
Bogdan Draghici

Reportajele NASUL.TV sunt aici si aici

Emisiunea KANAL D este aici

Reportajul ROMANIA TV este aici

Emisiunea TVR este aici

Reportajele ACASA TV sunt aici si aici