Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. dezaproba atitudinea parlamentarului Silviu Prigoana, care nu numai ca a refuzat categoric solutionarea civilizata si amiabila a disputei pe care o are cu sotia sa, dar si-a manifestat si dispretul cu privire la institutia medierii, desi este mediator calificat. Demnitarul nu a ratat ocazia de a-l jigni pe cel care i-a propus o solutie civilizata.

La inceputul saptamanii in curs, doamna Adriana Prigoana a apelat la presedintele T.A.T.A., pentru a se realiza o mediere a disputei pe care o are cu sotul sau. Mama celor doi baieti cu varste de 1 si 4 ani i-a furnizat mediatorului Bogdan Draghici toate datele necesare privind conflictul dintre cei doi soti si parinti, pentru ca acesta sa-l poata ulterior contacta pe tatal copiilor in vederea integrarii sale in procesul de mediere. Doamna Prigoana si-a manifestat speranta ca implicarea liderului T.A.T.A. in solutionarea disputei dovedea bunele sale intentii si dorinta de a ajunge cu sotul sau la un numitor comun pe cale amiabila, in conditiile in care taticul Prigoana ar fi beneficiat de serviciile de mediere ale liderului Aliantei T.A.T.A., de experienta si de expertiza acestuia.

Mediatorul de la T.A.T.A. l-a contactat telefonic pe domnul Prigoana, invitandu-l sa i se alature sotiei sale in efortul comun de a ajunge la o solutie agreata de ambele parti, pentru ca acordul de mediere sa puna punct unei dispute care afecteaza interesul superior al celor doi copii ai cuplului Prigoana, iar comunicarea sa fie din nou functionala la nivel de cuplu parental si marital.

Reactia deputatului Prigoana a fost impardonabila si revoltatoare. I-a spus mediatorului ca nu da doi bani pe mediere, pentru ca nu este legiferata inca. Liderul T.A.T.A i-a replicat ca este in vigoare deja un cadru legal, la care a contribuit prin votul sau chiar parlamentarul Prigoana. Furios pentru ca este contrazis, demnitarul a afirmat ca medierea nu este obligatorie si ca nu are asadar nici o valoare pentru domnia sa. A clamat ca este un expert desavarsit in domeniul juridic, prezentandu-se drept AVOCAT PENALIST. Stupefiant a fost si anuntul cu privire la detinerea calitatii de MEDIATOR, pe care a obtinut-o la finalul cursului de formare absolvit. Parlamentarul-avocat nu pretuieste medierea, desi a obtinut la cerere patalamaua de mediator, pentru a-si trece probabil in CV un titlu in plus, in conditiile in care domnia sa nu are incredere in acest instrument modern.

Este regretabil ca un parlamentar care adopta legi in Parlamentul Romaniei nu este dispus sa aplice si sa respecte cadrul legal respectiv, considerandu-se mai presus de acesta si tratand cu aroganta si imaturitate orice demers care face apel la responsabilitate si la legalitate.

La finalul dialogului dintre parlamentar si liderul T.A.T.A., dupa ce a respins categoric invitatia la mediere lansata de sotia sa, demnitarul Silviu Prigoana (avocat penalist si mediator) a subliniat ca asteapta solutia autoritatilor competente, inclusiv a justitiei, desi asta inseamna din pacate escaladarea conflictului si nu stingerea sa pe calea atat de civilizata a medierii, care ar fi permis celor doi soti si parinti sa fie judecatorii propriei dispute si ar fi condus la o solutie durabila si optima, agreata si asumata de ambele parti implicate.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .

Mediatorul Silviu Prigoana promova medierea in 2011 - VIDEO AICI

“Reacţia lui Silviu Prigoană a fost impardonabilă şi revoltătoare!”- Vezi cine nu este de acord cu felul in care se comportă acesta cu Adriana Bahmuţeanu şi cei doi fii ai lui!

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. a transmis, în această dimineaţă, un comunicat de presă legat de poziţia organizaţiei în disputa dintre Adriana Bahmuţeanu şi Silviu Prigoană.

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/reactia-silviu-prigoana-fost-impardonabila-revoltatoare-232488.html

Război total între Bahmu şi Prigoană

ADEVARUL