Cu prilejul Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, 10 septembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti anunţă transformarea numărului verde 0800 080 100 - al Liniei telefonice pentru copii şi adolescenţi din municipiul Bucureşti cu conduită autodistructivă iminentă - în numărul naţional scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116 123.
Linia telefonică pentru copii şi adolescenţi din municipiul Bucureşti cu conduită autodistructivă iminentă a fost înfiinţată în anul 2009, iar funcţionarea sa a fost asigurată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, împreună cu Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, în parteneriat cu Asociaţia de Suicidologie. În intervalul noiembrie 2009 - august 2012 au fost înregistrate un număr de 12.744 de apeluri la Linia telefonică pentru copii şi adolescenţi din municipiul Bucureşti cu conduită autodistructivă iminentă, totalizând 47.048 minute de convorbiri.
Având în vedere rezultatele obţinute până acum, precum şi oportunităţile de dezvoltare ale Liniei telefonice pentru copii şi adolescenţi din Bucureşti cu conduită autodistructivă iminentă, care vizează în primul rând existenţa şi, mai ales, disponibilitatea unui număr verde european specializat în domeniul crizei emoţionale, mai uşor de reţinut pentru potenţialii apelanţi, s-au efectuat demersurile necesare în vederea transformării actualului 0800 080 100 în 116 123. Schimbarea numărului devine operaţională în data de 10 septembrie 2012, Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului. Luând în considerare specificul activităţii desfăşurate şi necesitatea asigurării continuităţii serviciului, precum şi a unei bune informări a potenţialilor apelanţi, cele două numere vor funcţiona în paralel timp de 90 de zile.
CANCAN