Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. solicita Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) sa sanctioneze discursul si deciziile discriminatorii care apartin doamnei Mariana Campeanu, ministrul muncii in Cabinetul Ponta.
Ignorand zecile de mii de tatici aflati in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului, doamna ministru Campeanu anunta cu obstinatie majorari ale indemnizatiilor de concediu parental dedicate DOAR mamelor, considerand probabil ca doar acestea merita un cadru legislativ mai bun si ca doar acestea sunt parinti buni pentru bebelusii lor.
Declaratiile si demersurile publice ale ministrului muncii sunt discriminatorii si jignitoare la adresa tatilor care performeaza ca parinti in beneficiul copiilor si familiilor din care fac parte, fiind nemeritat desconsiderati de un demnitar tributar unei mentalitati retrograde, care etaleaza reflexe si promoveaza stereotipuri nedemne pentru o tara civilizata si europeana.
“De când am preluat acest minister m-am preocupat - aşa cum am promis înainte - să restituim angajaţilor şi tuturor celorlalte persoane tăierile abuzive care s-au făcut în 2010. Am făcut această reparare. Şi singura indemnizaţie care nu a fost reîntregită este cea pentru mame.”, declara in iulie 2012 ministrul Campeanu. La data de 8 octombrie 2012, doamna Campeanu mai dadea o palma tatilor responsabili, afirmand: “Sunt foarte bucuroasă că a fost promulgată legea şi în sfârşit s-a rezolvat şi problema mămicilor pentru că erau ultimele care au rămas fără să li se reîntregească drepturile pe care le-au avut.”
Vechiul Cod civil si fostul Cod al familiei, abrogate de la 1 octombrie 2011, tratau tatii drept parinti de rang inferior, impunand ca statul roman sa apere interesele mamei si copilului. In caz de divort sau de litigiu cu minori implicati, copiii erau practic automat incredintati mamelor, din cauza ca era legiferata doar asa-numita CUSTODIE UNICA, iar tatii erau considerati nedemni sa exercite autoritatea parinteasca, chiar si atunci cand oferta lor parentala era net superioara celei materne. Tatii deveneau doar platitori de pensie alimentara, fiind considerati parinti de mana a doua si fiind condamnati la suferinta asemenea copiilor afectati de masuri nedrepte si sadice.
T.A.T.A. a fost prima organizatie neguvernamentala care, incepand din 2007, a promovat permanent si persuasiv CUSTODIA COMUNA, reusind sa convinga Executivul si Legislativul sa legifereze EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESTI DE AMBII PARINTI POST-DIVORT. Regula a devenit asadar din octombrie 2011 in NOUL COD CIVILA asa-numita CUSTODIE COMUNA, iar exceptia – CUSTODIA UNICA – a ramas valabila doar pentru cazurile in care unul dintre parinti este evident nociv pentru propriul copil.
Ministrul Muncii etaleaza din pacate aceeasi mentalitate retrograda formata inainte de 1989, conform careia tatal nu-si merita statutul de parinte egal in drepturi si responsabilitati cu mama copilului. Realitatea ignorata de demnitarul Mariana Campeanu arata din fericire ca, in ultimii 20 de ani mai ales, tatii au fost tot mai implicati in cresterea si in educarea propriilor copii, tot mai prezenti in viata de familie, performand ca parinti, iubindu-si copiii si fiiind adorati de fiii si de fiicele lor. Zeci de mii de tatici anual au optat pentru concediul parental, marea majoritate a tatilor aloca timp suficient educarii copiilor, activitatilor recreative, vietii de familie, demonstrand ca cei doi parinti sunt la fel de importanti pentru cei mici, fiind complementari in universul lor familial.
Un efect nociv al discursului discriminatoriu de care se face vinovata doamna ministru Campeanu este intoxicarea mass-mediei cu stereotipuri retrograde si cu stiri discriminatorii, care induc in eroare opinia publica, ii transforma pe jurnalisti in propagatori de stiri false, care-i revolta pe tatii care-si iubesc si isi vegheaza bebelusii si le sidereaza pe mamele care au alaturi parteneri aflati in concediul parental si care inteleg de la demnitarii statului roman si din presa ca este nefiresc ca un tata sa opteze pentru concediul de crestere si de ingrijire a copilului si ca autoritatile din Romania descurajeaza chiar taticii sa ramana langa copiii lor, pentru ca nu le asigura un cadru legal si standarde de nivelul celor garantate pentru mamele aflate in concediul parental de pana la doi ani.
Circa 30.000 (treizeci de mii) de tatici se afla ANUAL in concediul pentru cresterea si ingrijirea copiilor lor si o pot lamuri pe doamna ministru Mariana Campeanu, ce inseamna sa fii parinte cu norma intreaga, implicat total in cresterea si ingrijirea unui bebelus.
Singurul post de televiziune care nu s-a lasat indus in eroare de ministrul muncii si a informat corect si echilibrat opinia publica a fost DIGI 24, care titra luni, 8 octombrie 2012: “Traian Băsescu a promulgat Legea indemnizațiilor pentru părinți”.
Celelalte posturi TV au preluat si propagat declaratia discriminatorie a ministrului muncii, prezentand eronat ca DOAR mamele sunt beneficiarele legii promulgate de Presedintele Romaniei.

ANTENA 1 : Indemnizatia pentru mame revine la 85% din venitul net!
PRO TV: “Mamele vor primi din nou 85% din venit, lunar”
REALITATEA TV: “Legea privind indemnizația pentru mame, PROMULGATĂ de Traian Băsescu”
ROMANIA TV: “Ministrul Muncii: Mamele vor primi indemnizaţiile majorate în noiembrie pentru octombrie”
B1TV: “Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea ce măreşte indemnizaţia pentru mame”
ANTENA 3: “Mai mulţi bani pentru mame. Indemnizaţia pentru creşterea copilului revine la 85% din salariu”
TVR: “Indemnizaţia pentru mame, schimbată de patru ori în ultimii ani”
PRIMA TV: “Mamele mai asteapta”
KANAL D: “Veste buna pentru viitoarele mamici: de la 1 octombrie 2012, indemnizatia de crestere a copilului va fi majorata”

T.A.T.A. va continua sa combata cu fermitate si cu promptitudine reminiscentele manifestarii fenomenului nociv al DISCRIMINARII TATALUI IN SOCIETATEA ROMANEASCA, sesizand INSPECTIA JUDICIARA in cazul magistratilor care ignora interesul superior al copilului, formuland sesizari disciplinare impotriva functionarilor publici si demnitarilor care incalca drepturile copiilor si ale parintilor, promovand campanii de educare si de informare publica dedicate sustinerii familiei si apararii dreptului la viata de familie si la mentinerea legaturilor personale parinte-copil.
T.A.T.A. isi propune ca pana la 1 octombrie 2013 sa determine optimizarea legislatiei privind protectia copilului, cu precadere a Legii nr. 272/2004, dar si a NOULUI COD DE PROCEDURA CIVILA, fiind interesat ca la proximele alegeri parlamentare sa aiba castig de cauza candidati responsabili, care sustin familia, care au performat ca parinti, care s-au remarcat prin protejarea interesulului superior al copilului.
Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/ .