Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. va participa JOI, 13 DECEMBRIE 2012, de la ora 10, la sedinta de judecata programata la Judecatoria Ramnicu Valcea, in care se va emite o ordonanta presedintiala privindu-l pe copilul abuzat grav de actualul partener al mamei sale.

In premiera intr-un dosar civil de acest gen, tatal, intreaga familie paterna si toata familia materna extinsa (bunici, matusi, unchi s.a.) si-au unit eforturile pentru a-l salva pe fiul si nepotul lor, care refuza categoric sa se intoarca la domiciliul mamei sale din Rm. Valcea, pentru a nu mai suporta agresiunile concubinului mamei sale si pentru a nu mai asista la bataile cumplite pe care le indura mama sa.

Marti, 11 decembrie 2012, copilul a fost audiat de judecatoarea Alina Constantinescu, presedintele completului care va decide joi daca salveaza copilul, incredintandu-l fiintelor dragi care au facut scut in jurul lui sau il lasa in custodia mamei sale si a partenerului acesteia, desi aceasta solutie il ingrozeste pe micut.

Cu toate ca familia materna extinsa si tatal copilului au sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului OLT, apeland si la TELEFONUL COPILULUI, desi baiatul in varsta de 6 ani a fost evaluat psihologic la Bucuresti, confirmandu-se suspiciunea de abuz fizic si psihic, autoritatile locale si judetene din Olt si din Valcea refuza categoric sa se implice in solutionarea acestui caz deosebit de grav, sfatuindu-i pe bunicii copilului si pe tatal acestuia sa-l ascunde pe minor, pentru ca acesta sa nu revina in mediul traumatizant in care s-a aflat cca 8 luni, adica la domiciliul matern din mun. RAMNICU VALCEA.

Tatal copilului si familia extinsa materna a minorului pun lipsa de reactie a autoritatilor judetene pe seama faptului ca agresorul indicat de baiatul abuzat este fost consilier judetean in Consiliul Judetean OLT, care are in subordine DGASPC OLT. Totodata, actualul concubin al mamei copilului este in prezent directorul unei banci din Rm.Valcea, dupa ce a ocupat si functii importante in sectorul bancar din Slatina.

lnterviul realizat impreuna cu copilul de psiholog a confirmat relatarile tatalui si bunicilor materni referitoare la comportamentul violent al partenerului mamei. Baiatul afirma: “nu vreau sa ma duc la mama, pentru ca am fost batut, muscat de fund si de nas”; “m-a amenintat ca ma omoara si pe mine si pe mama, ca pe un caine”; “la mare a batut-o pe mama in fata mea si o baga cu capul in cada ca sa-si revina”; “ne-a alergat cu magina pe camp”; “de cate ori plecam, mama voia sa se arunce cu mine de pe podul Oltului”. Liderul T.A.T.A. i-a propun prezumtivului abuzator vizat de acuzatia de rele tratamente aplicate minorului sa efectueze un test poligraf, pentru a-si proba nevinovatia in acest caz deosebit de grav, insa refuzul influentului bancher cu sustinere politica a fost categoric, preferand sa-i ameninte pe toti cei care au decis sa protejeze interesul superior al copilului traumatizat.

Copilul a revenit in mun. Slatina la domiciliul bunicilor materni in vacanta de vara a acestui an, avand un comportament schimbat, fiind speriat ca se va intoarce in domiciliul matern din Rm. Valcea si ca va fi in continuare victima abuzurilor fizice si psihice pe care le-a suportat luni de zile din partea concubinului mamei sale, alaturi de care locuia in acelasi apartament. Copilul a povestit bunicilor si tatalui ca a fost injurat si agresat fizic de concubinul mamei sale, ca aceasta era batuta cu bestialitate de partenerul sau in prezenta minorului terifiat la vederea unor scene oribile si ca mama sa a avut mai multe tentative de suicid, pentru ca nu mai suporta abuzurile fizice cumplite ale concubinului sau.

Bunicii copilului sunt terorizati de cuplul stabilit la Rm. Valcea, care incearca sa-l scoata cu forta pe micut din mijlocul celor dragi, pentru a-l impiedica astfel sa mai fie evaluat si consiliat psihologic, audiat de judecatori si de procurorii si politistii care-l ancheteaza deja pe partenerul actual al mamei sale, care este acuzat de rele tratamente aplicate minorului.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, http://www.t-a-t-a.ro/ .