Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si Alianta T.A.T.A. fac apel la Presedintele Romaniei sa-i onoreze pe romanii care promoveaza cu succes ROMANIA pe meridianele tenisului mondial si sa-i decoreze pe campionii care reprezinta un model pentru societatea romaneasca.

Comunitatea tenisului se inclina cu admiratie in fata acestor jucatori romani exceptionali (Simona Halep, Horia Tecau, Florin Mergea, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Irina Begu impreuna cu antrenorii si cu managerii lor), care afirma raspicat ori de cate ori au ocazia cat de mandri sunt ca provin din Romania, desi statul roman nu i-a sustinut in eforturile lor extraordinare de a ajunge in varful piramidei tenisului mondial.

Horia Tecau si Florin Mergea sunt la varful topul mondial la dublu in 2015 pe locurile 1 si 6, realizand astfel o performanta fara precedent in tenisul romanesc. Au castigat o multime de turnee internationale importante, iar saptamana trecuta au jucat semifinala turneului de la Wimbledon, pe care Horia l-a si castigat in cele din urma, dupa trei finale pierdute anterior.

tecau

Simona Halep este in prezent pe locul 3 in topul WTA, dupa ce a fost chiar pe locul 2, adica acolo unde nu a ajuns nici o compatrioata in istoria tenisului feminin. Are o colectie impresionanta de trofee importante castigate la turneele din circuitul WTA.

Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Irina Begu si Simona Halep au reusit sa promoveze echipa Romaniei in elita tenisului feminin din Cupa Federatiei, invingand echipe nationale cu palmaresuri exceptionale.

Domnule Presedinte, va rugam sa nu-i uitati pe cei care i-au ajutat pe campionii romani sa escaladeze piramida tenisului mondial, adica pe antrenori si pe manageri, in frunte cu marea campioana Virginia Ruzici, cea care si-a fixat drept obiectiv minunat sa o ajute pe Simona Halep sa-i doboare toate recordurile exceptionale realizate in cariera sa de jucatoare de top 10 WTA si de castigatoare de Roland Garros.

Calitatile sportive si umane ale campionilor romani au fost remarcate de o lume intreaga, dar este firesc ca in propria tara sa aiba parte de onorurile binemeritate, pentru a fi evident pentru toti romanii ca valorile de exceptie sunt apreciate si la ele acasa.

Prezenta majoritatii ambasadorilor sportului romanesc la turneul de tenis WTA de la Bucuresti si la meciul de Cupa Davis de la Constanta de saptamana aceasta ofera o ocazie ideala Presedintelui Romaniei sa le multumeasca in numele romanilor atat jucatorilor cat si celor care-i antreneaza si consiliaza, ajutandu-i sa realizeze performante exceptionale in sportul alb.

Cu toate ca statul roman nu a investit aproape nimic in carierele de succes ale campionilor nostri, acestia nu pregeta a afirma cu mandrie ca sunt romani si ca sunt gata sa promoveze oricand Romania oriunde ajung sa performeze in circuitele profesioniste.

“Sunt un produs 100% romanesc si ma mandresc cu asta!” este marturisirea Simonei Halep pe care a facut-o in fata presei mondiale cu nenumarate ocazii. ”Cu drapelul în mâini, ştiu că îi voi avea alături pe toţi românii”, declara Horia Tecau atunci cand a fost desemnat sa poarte drapelul la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Domnule Presedinte al Romaniei, putini ambasadori ai poporului roman isi fac datoria cu atata eficienta si eficacitate precum campioanele si campionii nostri in tenisul mondial feminin si masculin si nu numai acolo, iar decorarea acestora este un gest simplu, firesc, binevenit si motivant!

Nu-i uitati, domnule Presedinte, pe parintii campionilor nostri, care au facut eforturi deosebite pentru a le asigura propriilor copii conditii optime sa performeze in tenis, care au facut credite si sacrificii exceptionale pentru a forma campionii care promoveaza Romania in prezent! Un simplu si firesc „ROMANIA VA MULTUMESTE, DRAGI PARINTI!” exprimat de Presedintele Romaniei ar fi un omagiu binemeritat!

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0744.148.965, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/.

Draghici Gh. Bogdan

halep