Dan Cruceru este considerat unul dintre cei mai cool tătici din media românească şi din această postură consideră că răbdarea, joaca şi armonia sunt câteva dintre ingredientele unei relaţii frumoase între părinţi şi copii. Este important, crede prezentatorul TV, să fii văzut de cei mici ca un prieten şi nu ca un adult autoritar de care să se teamă şi nici ca un străin pe care îl văd rar şi căruia evita să-i povestească amănunte din viaţa lor.

„Nu cred că există soluţii magice. Ce i potriveşte copilului meu s-ar putea să nu i se potrivească şi altuia. Dar există câteva sfaturi care ţin mai ales de activitatea bărbaţilor. În primul rând, să redescopere răbdarea. Nu vei reuşi să fii un tată bun fără răbdare. Apoi să dea în mintea copiilor. Exact asta trebuie să facă, să se bucure din nou de joacă. În al treilea rând, să-şi asculte cât mai mult copilul. Să-l lase să-i vorbească, să-l încurajeze să-i spună ce are pe suflet şi, împreună, să rezolve problemele micuţului. În al patrulea rând, să se gândească aşa: copilul este imaginea ta în miniatură. Dacă tu te implici şi îl creşti frumos, vei avea un moştenitor puternic, echilibrat, va fi exact aşa cum l-ai crescut. Şi sunt sigur că fiecare părinte vrea, la bătrâneţe, să aibă un sprijin de nădejde în copiii lui”, crede Dan Cruceru.

Liniştea şi armonia din familie sunt, de asemenea foarte importante, iar relaţia dintre mamă şi tata influenţează foarte mult creşterea copiilor. “În al cincilea rând, tatăl să nu uite de mămica micuţului, de iubita/ soţia lui. Un copil creşte frumos când este armonie în familie, când părinţii lui se înţeleg. Cred că odată ce ai pornit pe drumul căsniciei, trebuie să faci totul ca să vă înţelegeţi. Iar o surpriză, din când în când, venită din partea bărbatului, chiar cred că face bine la psihicul soaţei. Una peste alta, să fii un taticool înseamnă să fii implicat în creşterea copilului tău şi să-ţi placă să faci asta. Şi credeţi-mă: orice femeie va fi topită după un tătic cu fetiţa lui pe role, în parc”, spune Dan Cruceru.

PUTEREA

cruceru-si-fiica