“PROTEJATI DREPTURILE COPIILOR NOSTRI!”

Parintii fac apel la Consiliul Superior al Magistraturii

(CSM) si la Presedintele Romaniei sa actioneze pentru a proteja interesul superior al copilului in Romania

http://www.t-a-t-a.ro/

Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si Alianta T.A.T.A. considera ca atat Presedintele Romaniei cat si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) trebuie sa-si stabileasca drept obiective prioritare PROTECTIA DREPTURILOR COPILULUI si PROMOVAREA INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI.

Cele doua organizatii parentale doresc sa traga un semnal de alarma care sa determine o reactie din partea CSM si a Presedintelui Romaniei, care trebuie sa demonstreze ca Romania este un stat de drept, ca interesul superior al copilului este protejat si DE FACTO de catre magistratii romani si de catre autoritatile publice competente, ca este momentul ca Inspectia Judiciara sa-si faca datoria si sa propuna masuri disciplinare in cazul judecatorilor si procurorilor care ignora cadrul legal existent privind protectia si promovarea drepturilor copilului si care pronunta solutii devastatoare pentru minori si pentru parintii lor.

Dramele teribile ale altor doi parinti (mamica CRISTINA BALEANU din Timisoara si al tatalui DRAGOS PLAMADEALA din Luxemburg) dezvaluie lumii intregi o data in plus realitatea tragica pe care o traiesc copiii romani si refuzul categoric al multor magistrati si al functionarilor publici din reteaua DGASPC  de a proteja interesul superior al copilului si de a respecta cadrul legal in aceasta materie.

mama si gemenele sale

DRAMA MAMEI CRISTINA BALEANU DIN TIMISOARA SI A GEMENELOR SALE

Doamna doctor Cristina Baleanu este mama unor gemene sechestrate de propriul lor tata inca din luna iunie 2015, atunci cand acesta a decis unilateral si abuziv sa nu le mai permita revenirea la domiciliul matern, acolo unde le fusese stabilita locuinta minorelor in urma divortului parintilor. Si mai grav este ca tatal a suprimat legaturile personale mama-fiice, interzicand astfel celor trei sa se bucure de viata de familie, cu scopul de a sabota legatura afectiva foarte puternica care exista intre mama si fetele ei.

tentative-materne-de-a-ajunge-la-copii

Tatal gemenelor in varsta de 4 ani, domnul DANETI CRISTIAN IULIUS, mizeaza pe potenta sa financiara si pe sistemul sau relational de pe plan local, care-i permit sa-si angajeze drept avocat pe un fost procuror casatorit chiar cu una dintre judecatoarele care solutioneaza cauzele cu minori la Judecatoria Timisoara, adica tocmai de la instanta chemata sa sanctioneze abuzurile paterne si sa protejeze interesul superior al celor doi copii. Revoltator este ca acelasi tata este si consumator de droguri de mare risc, asa cum recunoaste de altfel intr-un dosar penal, insa se bucura de influenta pe plan local de pe pozitia care o ocupa in cadrul Directiei Agricole Timis.

DANETI recunoastere-consum-de-droguri

Eforturile disperate ale mamei de a-si readuce acasa preiubitele fiice s-au lovit de indolenta autoritatilor locale si de evidentul non-combat al magistratilor timisoreni (judecatori si procurori), care au ales sa tergiverseze solutionarea dosarelor civile si penale, in care aveau obligatia sa apere drepturile unor copile, care nu-si mai vad mama, care nu au mai revenit la locuinta lor, care nu mai sunt lasate de tata sa frecventeze cursurile prescolare, care sunt condamnate la nefericire cu largul concurs al functionarilor DGASPC Timis si ai Primariei Timisoara, dar mai ales cu complicitatea unor magistrati care ignora cadrul legal existent in Romania.

corespondenta-materna-cu-dgaspc-timis-si-cu-gradinita-fetelor

Mamica Baleanu a suportat cu stoicism agresiunile fostului sot la domiciliul acestuia, pentru a putea sa-si vada macar fiicele acolo unde ii impunea tatal acestora, insa rarele si scurtele intalniri mama-fiice au fost suprimate brutal pentru ca legatura afectiva dintre cele trei ramanea una foarte puternica, ceea ce starnea furia parintelui alienator.

camera fetelor de la domiciliul matern

dgaspc-isi-bate-joc-de-mama-gemenelor

Mama gemenelor a cerut justitiei sa emita un ordin de protectie impotriva fostului sot si a solicitat si executarea silita a obligatiilor pe care le are tatal, insa autoritatile publice si magistratii nu se grabesc deloc sa apere cei doi copii de abuzurile paterne, ci il lasa pe domnul Daneti sa se razbune pe fosta sotie pentru ca aceasta a nascut recent o fetita, care este surioara gemenelor, in conditiile in care fostii soti erau separati in fapt inca din 2014. Cele trei surioare nu au reusit sa se reuneasca decat o singura data de la nasterea mezinei in decembrie 2015, cu toate ca gemenele asteptau cu nerabdare venirea pe lume a surioarei lor, atunci cand au fost sechestrate la domiciliul patern din Timisoara.

concluzii-ordin-de-protectie-respinse-de-judecatoria-timisoara

tatal DANETI de la Timisoara

Totodata, parintii solicita CSM sa ia masurile necesare pentru ca TOTI MAGISTRATII ROMANI sa cunoasca si sa respecte cadrul legal privind protectia si promovarea drepturilor copilului, in conditiile in care judecatorii si procurorii ignora de ani de zile criteriile de determinare a interesului superior al copilului stipulate de Legea nr. 272/2004 republicata, cu toate ca acestea sunt OBLIGATORII pentru instantele judecatoresti.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel. 0723.568.280, 0787.779.938, tel./fax 021.345.0123, asociatiatata@gmail.com, fundatiaparintipentrucopii@gmail.com si de pe pagina web a T.A.T.A. http://www.t-a-t-a.ro/, unde va fi publicat si MEMORIUL PRIVIND INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI, care va fi depus la Administratia Prezidentiala si la sediul CSM.

PRESEDINTE,

Draghici Gh. Bogdan